Desert prajitura cu nuca si cafea

de mirela0911 in Prajituri, 17 Apr 2017 | 2144 vizualizari

 

Delicii de Paste
Combinatia de nuca si cafea ... mmm, cred ca e pe gustul multora! 

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • un praf de sare
  • 1.5 lg faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 140 g nuca macinata
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic cafea instant
  • 250 g nuca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si cafea:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma ca pentru bezea, se pun 4 galbenusuri (celelalte 2 se vor folosi la crema) pe rand, amestecand cu o paleta cu miscari usoare dupa fiecare galbenus. Separat, intr-un bol se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se toarna in 2-3 reprize peste spuma si se amesteca usor, pana la omogenizare.


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Intr-un vas, se pun cele 2 galbenusuri impreuna cu 50 g zahar si zaharul vanilat. Se amesteca, apoi se pune pe baie de aburi, pana se ingroasa. Se adauga cafeaua, se amesteca, apoi se lasa la racit. Untul se mixeaza bine cu restul de zahar, apoi cate putin se pune din crema de galbenusuri, mixand bine dupa fiecare.


Nuca se prajeste usor si se taie bucati mai mici. Se adauga peste crema de unt, se omogenizeaza, apoi se toarna peste blatul bine racit. Se rade deasupra ciocolata.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara o glazura sa se puna deasupra.

2

Prajitura se scoate de la rece, inainte de a fi servita cu cel putin jumatate de ora.

3

Se taie cu un cutit ud.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

19.04.2017, 20:00

Va servesc cu drag, fetelor!

oanapl 1

23.04.2017, 15:14

As manca si eu o prajiturica, pentru ca arata foarte bine!

noiinbucatarie 1

24.07.2017, 13:34

De facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Baclava