Briose cu portocala si frisca

de Retete_din_suflet in Prajituri, 5 Mar 2013 | 1365 vizualizari

 

Pentru ca a venit primavara, am facut cate un martisor dulceeee....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 2 oua,
  • 80g unt topit si racit,
  • 130g zahar,
  • 1portocala mica (coaja si zeama),
  • 170g faina,
  • 2 lingurite de praf de copt,7g,
  • 70 ml lapte.
Ornat:
  • 200ml frisca,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • cirese confiate si 1 patratica de ciocolata.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocala si frisca:

Topim untul si pana pregatim compozitia se va raci.


Amestecam faina cu praful de copt.


Spalam portocala.Odam prin razatoare si dupa o stoarceam.


Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. La inceput le batem 1min fara zahar, dupa care punem cate o lingura de zahar mixand continuu, omogenizam, zahar, omogenizam....pana terminam zaharul.


Galbenusurile se amesteca cu zeama si coaja de portocala.Se adauga laptele si untul topit.Faina si omogenizam bine. Adaugam compozitia peste albusuri si mestecam usor cu o lingura sau cu telul pana la omogenizare.


Galbenusurile se amesteca cu zeama si coaja de portocala.Se adauga: laptele si untul topit, faina si omogenizam bine. Adaugam compozitia peste albusuri si mestecam usor cu o lingura sau cu telul pana la omogenizare.


Trebuie sa iasa un aluat grosut, aerat, pufos. Ca o smantana buna, grasa, ca si consistenta. :D
Dam drumul la cuptor sa se incalzeasca. Pregatim tava cu hartie de briose/muffins si punem compozitia in forme. Eu pun aluatul in forma cu o lingura de inghetata, e mai mare si mai usor asa.


Se dau la cuptor 15-20min-180ºC pana se rumenesc.


Batem frisca cu un plic de zahar vanilat. Ornam cu frisca, punem o cireasa si presaram putina ciocolata.
Foarte buni si pufosi!

 

TIPS-URI

1

In caz ca primii muffins au crescut dar s-au lasat si au iesit putin nefacuti la mijloc mai adaugati 1-2 lingura de faina, asta in cazul in care nu aveti un aluat prea gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocala si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Sim0na 1

05.03.2013, 14:40

MotanLaOale 1

06.03.2013, 08:37

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de capsuni