Chec cu glazura de ciocolata

de Doralinda in Prajituri, 29 Mar 2013 | 3154 vizualizari

 

Un chec pufos si gustos tare ptr cei ce iubesc ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina care are praful de copt incorporat
  • 75 gr cacao 70%
  • 170 gr margarina
  • 450 gr zahar
  • 6 oua
  • 120 ml lapte
  • jumate lingurita de extract de migdale
  • o lingurita vanilie
  • o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • Ptr glazura:
  • 120 gr ciocolata ptr topit
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 linguri coniac
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu glazura de ciocolata:

Ptr chec, punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam usor cu o lingura, apoi amestecam cca 5 minute la viteza mare cu mixerul pana devine o compozitie spumoasa si se mareste in volum. Ungem cu unt si presaram putina faina intr-o forma cu diametrul 24cm si coacem la cuptorul preincalzit la 180C (depinde de cuptor, la al meu pun la 160C) ptr o ora. Cand e gata lasam 5 minute ptr a se raci putin si apoi scoatem din forma, lasand sa se raceasca.


Ptr glazura, topim ciocolata in bain-marie, punem toate ingredientele si amestecam repede cu o lingura. Luam de pe foc si turnam compozitia peste chec.

 

TIPS-URI

1

In loc de margarina, se poate folosi si unt nesarat.

2

daca nu doriti alcool, atunci nu puneti coniacul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Doralinda 1

31.03.2013, 23:52

Deyutzky, multumesc frumos

Angelina_Elena 1

06.06.2013, 10:24

Delicios!

Doralinda 1

06.06.2013, 13:28

Elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf economic