Prajitura cu mure

de divainbucatarie in Prajituri, 5 Aug 2011 | 1851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 cana de mure – atat am avut in gradina, dar puteti pune mai multe
  • Pentru topping:
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • 100 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.


Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Presaram murele peste aluat si pornim cuptorul la 180°C sa se incalzeasca.


In acest timp pregatim partea de topping, care este un aluat sfaramicios, prin amestecarea cu mana a ingredientelor.


Il punem peste mure si apoi dam prajitura la cuptor pentru 45-50 de minute. Vom face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta.


Puteti sa o serviti cu putina frisca sau sirop de fructe de padure.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

divainbucatarie 1

09.08.2011, 08:39

Multumesc mena!

divainbucatarie 1

09.08.2011, 09:27

multumesc Ruxy!

divainbucatarie 1

09.08.2011, 09:28

Multumesc Alinutzika!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi - reteta video