Prajitura cu mure

de divainbucatarie in Prajituri, 5 Aug 2011 | 2364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 cana de mure – atat am avut in gradina, dar puteti pune mai multe
  • Pentru topping:
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • 100 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.


Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Presaram murele peste aluat si pornim cuptorul la 180°C sa se incalzeasca.


In acest timp pregatim partea de topping, care este un aluat sfaramicios, prin amestecarea cu mana a ingredientelor.


Il punem peste mure si apoi dam prajitura la cuptor pentru 45-50 de minute. Vom face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta.


Puteti sa o serviti cu putina frisca sau sirop de fructe de padure.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

divainbucatarie 1

09.08.2011, 08:39

Multumesc mena!

divainbucatarie 1

09.08.2011, 09:27

multumesc Ruxy!

divainbucatarie 1

09.08.2011, 09:28

Multumesc Alinutzika!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ileana