Prajitura cu mure

de divainbucatarie in Prajituri, 5 Aug 2011 | 3676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 cana de mure – atat am avut in gradina, dar puteti pune mai multe
  • Pentru topping:
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • 100 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Presaram murele peste aluat si pornim cuptorul la 180°C sa se incalzeasca.

In acest timp pregatim partea de topping, care este un aluat sfaramicios, prin amestecarea cu mana a ingredientelor.

Il punem peste mure si apoi dam prajitura la cuptor pentru 45-50 de minute. Vom face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta.

Puteti sa o serviti cu putina frisca sau sirop de fructe de padure.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine