Negresa de post

de Mariuka in Prajituri, 7 Dec 2011 | 2861 vizualizari

 

Reteta e luata de pe bucataras cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cana zahar
  • 1 1/2 cana de apa
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri gem de zarzare
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt 
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • faina 
  • Glazura 
  • 2 linguri ulei 
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri apa fiarta fierbinte 
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Pentru blat se amesteca ingredientele cu o lingura de lemn si se adauga faina pana se obtine un aluat ca la pandispan. Se pune la copt intr-o tava tapetata cu faina. Testul cu scobitoarea nu poate fi facut deoarece ramane putin mai moale din cauza gemului de zarzare. Stiti ca s-a copt cand se intareste deasupra bine se se desface de pe margini.


Glazura se pregatesta astfel: se pune cacaua, zaharul si uleiul intr-un ibric peste care se pune apa fiarta fierbinte si se amesteca bine. Se toarna peste prajitura calda si se pudreaza cu nuca de cocos din belsug.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

gaby_gabytza 1

07.12.2011, 15:18

delicioasa

Cris2711 1

07.12.2011, 17:00

mirela0911 1

07.12.2011, 21:08

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!