Tarte Tatin

de alba_zori in Prajituri, 21 Feb 2013 | 1659 vizualizari

 

Imi place foarte mult tarta cu mere in orice fel de aluat,brisee sau foietaj,ingrediente simple si bune,si mai ales ca e lejer,dispare cu o rapiditate maxima.Se poate coace cu merele in jos in sos caramel si foietajul deasupra,sau cum am facut eu,cu zaharul deasupra si efectul de caramel l-a facut in cuptor.Este foarte bun in ambele feluri!

 

INGREDIENTE

  • un pachet foietaj congelat
  • un mar mare(sau 2 mai mici)
  • 3 linguri de dulceata de visine(sau de care aveti)
  • putina scortisoara
  • zahar 2 linguri
  • putina zeama de lamaie
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin:

Este chiar simplu si bun!


Am scos foietajul din congelator si l-am lasat la tempertura camerei cateva ore.


L-am desfacut si taiat forma une farfurii(marimea care o doream).Am facut gauri cu furculita ca sa nu se umfle.Restul de foietaj l-am folosit pentru vol-au-vent.


Am spalat un mar mare si l-am udat cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze,l-am taiat felii subtiri si asezat in jurul foietajului.La urma am pus cateva linguri de dulceata in mijloc.Am acoperit cu feliile de mar una peste alta.


Am pus 2 linguri de zahar deasupra feliilor de mere si putina scortisoara.


Am pus la cuptorul incalzit la 200 grade pentru 10 minute pentru un efect colorat,apoi am coborat temperatura la 170 grade pentru aproximativ 25 minute,ca sa se coaca si in mijloc.


Am pudrat cu zahar pudra deasupra.


Am servit cald si rece!Se serveste si cu o mingiuta de inghetata daca vrem,foarte lejer si bun!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bunica 1

21.02.2013, 13:06

laura_n 1

21.02.2013, 13:46

buna tare si apetisanta!

alba_zori 1

21.02.2013, 14:05

multumesc foarte mult,va pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere