Tarte Tatin

de alba_zori in Prajituri, 21 Feb 2013 | 4026 vizualizari

 

Imi place foarte mult tarta cu mere in orice fel de aluat,brisee sau foietaj,ingrediente simple si bune,si mai ales ca e lejer,dispare cu o rapiditate maxima.Se poate coace cu merele in jos in sos caramel si foietajul deasupra,sau cum am facut eu,cu zaharul deasupra si efectul de caramel l-a facut in cuptor.Este foarte bun in ambele feluri!

 

INGREDIENTE

  • un pachet foietaj congelat
  • un mar mare(sau 2 mai mici)
  • 3 linguri de dulceata de visine(sau de care aveti)
  • putina scortisoara
  • zahar 2 linguri
  • putina zeama de lamaie
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin:

Este chiar simplu si bun!

Am scos foietajul din congelator si l-am lasat la tempertura camerei cateva ore.

L-am desfacut si taiat forma une farfurii(marimea care o doream).Am facut gauri cu furculita ca sa nu se umfle.Restul de foietaj l-am folosit pentru vol-au-vent.

Am spalat un mar mare si l-am udat cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze,l-am taiat felii subtiri si asezat in jurul foietajului.La urma am pus cateva linguri de dulceata in mijloc.Am acoperit cu feliile de mar una peste alta.

Am pus 2 linguri de zahar deasupra feliilor de mere si putina scortisoara.

Am pus la cuptorul incalzit la 200 grade pentru 10 minute pentru un efect colorat,apoi am coborat temperatura la 170 grade pentru aproximativ 25 minute,ca sa se coaca si in mijloc.

Am pudrat cu zahar pudra deasupra.

Am servit cald si rece!Se serveste si cu o mingiuta de inghetata daca vrem,foarte lejer si bun!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin cu prune