TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

de Bucataras in Retete facute de copii, 5 Dec 2016 | 8413 vizualizari

 

Junior Chef Andrei a facut o tarta rasturnata sau Tarte Tatin, numai buna pentru Mos Nicolae :)

 

INGREDIENTE

  • 6-7 buc mere (depinde de diametrul tigaii)
  • 200 g zahar 
  • 125 g unt rece, felii subtiri 
  • 1 lingurita scortisoara 
  • 1 lingurita rasa coaja de portocala  
  • fresh de lamaie pentru stropit merele
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  • Aluat:
  • 150 g faina alba 
  •  1 lingurita otet 
  • 125 g unt rece taiat cubulete 
  • 3 linguri apa foarte rece 
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere:

1. Curata si scobeste merele in interior pentru a inlatura samburii;
2. Taie-le apoi pe jumatate si pune-le intr-un bol. Stropeste-le cu fresh de lamaie ca sa nu oxideze.
3. Pune zaharul in tigaie, la foc mic. Taie untul rece felii subtiri si-l pune-l deasupra. Pune apoi merele in tigaie, cu partea bombata in jos. Incerca sa le intercalezi astfel incat sa acoperi toata suprafata din tigaie. Pune pe deasupra coaja rasa de portocala si scortisoara;
4. Lasa pe foc pana cand compozitia incepe sa fiarba si stropeste din cand in cand, merele cu sucul format in tigaie, folosind o lingurita;
5. Intre timp, prepara aluatul. Amesteca faina cu sarea intr-un robot de bucatarie, cu atasamentul de framantare. Adauga apoi otetul si untul rece;
6. Bate pe viteza medie pana ajunge la consistenta ca de branza dulce. Adauga apa rece si lasa sa se inchege cam 2 min;
7. Pudreaza blatul de lucru si rastoarna aluatul. Framanta-l putin, cca. 30 de secunde pana se leaga, pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider;
8. Cand compozitia de pe foc s-a inchegat si are consistenta mierei, da-o la o parte de pe foc. Intinde aluatul si pune-l deasupra tigaii.
9. Impatureste bine marginile cu ajutorul unui cutit mic sau cu o furculita.
10. Pune tigaia in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade C, pentru 20-25 de minute pana se rumeneste;
11. Scoate tigaia cu grija si o pune-o pe un tocator;
12. Pune deasupra o farfurie mare si intoarce-o cu o miscare rapida, avand grija sa nu te arzi cu caramelul fierbinte;
13. Serveste fiecare felie in parte, cu cate un scoop generos de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

06.12.2016, 17:13

woow!

AlexandraCanutescu 1

03.05.2018, 20:41

Buna Andrei, tarta arata delicioasa! Vreau sa guste si baietelul meu de 2 ani. Daca micsorez la jumatate cantitatea de unt si zahar inainte sa adaug merele in tigaie, acestea se pot lipii? cum o pot adapta pentru "bebelusi"?

abstract01 1

07.10.2019, 21:46

Yammy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat