TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

de Bucataras in Retete facute de copii, 5 Dec 2016 | 1832 vizualizari

 

Junior Chef Andrei a facut o tarta rasturnata sau Tarte Tatin, numai buna pentru Mos Nicolae :)

 

INGREDIENTE

  • 6-7 buc mere (depinde de diametrul tigaii)
  • 200 g zahar 
  • 125 g unt rece, felii subtiri 
  • 1 lingurita scortisoara 
  • 1 lingurita rasa coaja de portocala  
  • fresh de lamaie pentru stropit merele
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  • Aluat:
  • 150 g faina alba 
  •  1 lingurita otet 
  • 125 g unt rece taiat cubulete 
  • 3 linguri apa foarte rece 
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere:

1. Curata si scobeste merele in interior pentru a inlatura samburii;

2. Taie-le apoi pe jumatate si pune-le intr-un bol. Stropeste-le cu fresh de lamaie ca sa nu oxideze.

3. Pune zaharul in tigaie, la foc mic. Taie untul rece felii subtiri si-l pune-l deasupra. Pune apoi merele in tigaie, cu partea bombata in jos. Incerca sa le intercalezi astfel incat sa acoperi toata suprafata din tigaie. Pune pe deasupra coaja rasa de portocala si scortisoara;

4. Lasa pe foc pana cand compozitia incepe sa fiarba si stropeste din cand in cand, merele cu sucul format in tigaie, folosind o lingurita;

5. Intre timp, prepara aluatul. Amesteca faina cu sarea intr-un robot de bucatarie, cu atasamentul de framantare. Adauga apoi otetul si untul rece;

6. Bate pe viteza medie pana ajunge la consistenta ca de branza dulce. Adauga apa rece si lasa sa se inchege cam 2 min;

7. Pudreaza blatul de lucru si rastoarna aluatul. Framanta-l putin, cca. 30 de secunde pana se leaga, pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider;

8. Cand compozitia de pe foc s-a inchegat si are consistenta mierei, da-o la o parte de pe foc. Intinde aluatul si pune-l deasupra tigaii.

9. Impatureste bine marginile cu ajutorul unui cutit mic sau cu o furculita.

10. Pune tigaia in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade C, pentru 20-25 de minute pana se rumeneste;

11. Scoate tigaia cu grija si o pune-o pe un tocator;

12. Pune deasupra o farfurie mare si intoarce-o cu o miscare rapida, avand grija sa nu te arzi cu caramelul fierbinte;

13. Serveste fiecare felie in parte, cu cate un scoop generos de inghetata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

05.12.2016, 20:21

Sunt niste tarte atat de buneee!

dantes 1

06.12.2016, 06:39

Delicioasa!

noiinbucatarie 1

06.12.2016, 17:13

woow!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere si budinca de vanilie