Chiftele cu cartofi la cuptor

de Ksenya in Mancaruri cu carne, 7 Apr 2015 | 46355 vizualizari

 

Va prezint o reteta delicioasa si rapida cu care sigur nu veti da gres!

 

INGREDIENTE

  • Chiftele:
  • 400 g carne tocata amestec
  • o ceapa
  • 2 catei usturoi
  • un ou
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte rece
  • faina pentru pudrat (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • Sos:
  • 2 linguri mari de smantana
  • 1 lingura mare kethcup
  • 1/2 cana ml apa
  • sare si piper
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • Garnitura:
  • 800 grame cartofi mici
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu cartofi la cuptor:

Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute.


Intre timp curatam cartofii. Ungem o tava cu ulei, formam chiftelutelele si le asezam in tava (cei care au doar carne de porc le pot pudra prin faina, pentru a nu se desface chifelele) impreuna cu cartofii.


Dam la cuptor pentru 15 minute la 200 grade.


Intre timp pregatim sosul, amestecam toate ingredientele, radem nucsoara, potrivim de sare si piper. Scoatem tava din cuptor, adaugam sosul si dam din nou la cuptor pentru 20 minute.


Se serveste cu marar tocat.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In cazul in care cartofii nu sunt noi, in primele 15 minute, recomand sa-i acoperiti cu staniol.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Ksenya 1

24.09.2015, 09:42

Multumesc mult

kukibella 1

20.01.2016, 14:46

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:39

O bunatate! Mai ales cu cartofi noi si chiftele din piept de pasare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor