Chiftele cu cartofi la cuptor

de oanapl in Curcan, 28 Iul 2017 | 1189 vizualizari

 

Aceasta reteta delicioasa am imprumutat-o de la d-na Gicuta Porceanu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi mici
  • pentru chiftele:
  • 500 g carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • vegeta
  • boia
  • sare
  • piper
  • cateva fire de marar si patrunjel tocat
  • pentru sos:
  • 2 linguri cu smantana (fermentata)
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • 1 lingurita cu mustar
  • boia
  • sare
  • piper
  • un pahar de apa
  • 2 linguri de ulei pentru uns tava
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu cartofi la cuptor:

Chiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii.



Cureti cartofii si ii speli.

Ungi o tava cu cele 2 linguri de ulei si formezi chiftelutele cu mainile umezite in apa. Le asezi in tava impreuna cu cartofii. Acoperi tava cu folie de aluminiu si o dai la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 de minute, la foc potrivit.



Sos: amesteci toate ingredientele si condimentezi cu boia, sare si piper.



Scoti tava din cuptor, indepartezi folia de aluminiu si torni sosul. Pensulezi chiftelutele si cartofii cu sos si dai din nou tava la cuptor pentru 20 de minute.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

28.07.2017, 21:07

Ce bine arata! As gusta si eu din ele

oanapl 1

28.07.2017, 22:43

Da, e rapid si delicios Ralu!
Multumesc Rocsi! Te servesc cu drag!

kytz 1

31.07.2017, 11:23

Buneeee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Snitel din piept de curcan cu piure de cartofi