Chiftele cu cartofi la cuptor

de oanapl in Curcan, 28 Iul 2017 | 799 vizualizari

 

Aceasta reteta delicioasa am imprumutat-o de la d-na Gicuta Porceanu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi mici
  • pentru chiftele:
  • 500 g carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • vegeta
  • boia
  • sare
  • piper
  • cateva fire de marar si patrunjel tocat
  • pentru sos:
  • 2 linguri cu smantana (fermentata)
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • 1 lingurita cu mustar
  • boia
  • sare
  • piper
  • un pahar de apa
  • 2 linguri de ulei pentru uns tava
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu cartofi la cuptor:

Chiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii.



Cureti cartofii si ii speli.

Ungi o tava cu cele 2 linguri de ulei si formezi chiftelutele cu mainile umezite in apa. Le asezi in tava impreuna cu cartofii. Acoperi tava cu folie de aluminiu si o dai la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 de minute, la foc potrivit.



Sos: amesteci toate ingredientele si condimentezi cu boia, sare si piper.



Scoti tava din cuptor, indepartezi folia de aluminiu si torni sosul. Pensulezi chiftelutele si cartofii cu sos si dai din nou tava la cuptor pentru 20 de minute.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

28.07.2017, 21:07

Ce bine arata! As gusta si eu din ele

oanapl 1

28.07.2017, 22:43

Da, e rapid si delicios Ralu!
Multumesc Rocsi! Te servesc cu drag!

kytz 1

31.07.2017, 11:23

Buneeee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan cu legume