Ardei umpluti

de lia maria in Curcan, 30 Iul 2010 | 4876 vizualizari

 

Servim ardeii calzi, cu putin sos alaturi si smantana deasupra.
Sunt o nebunie…va invit la masa …

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei grasi marisori
  • 500g carne tocata de curcan
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 500ml bulion
  • 200ml ulei
  • 2 rosii
  • 1 lingura faina
  •  marar verde
  • patrunjel verde
  • 1 crenguta de cimbru verde
  • 1 foie de dafin
  • 1 cub knor legume
  • Sare
  • piper
  • smantana (pt servit )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Curatam ardeii de cotoare si seminte si ii oparim 2-3’, apoi ii lasam cu deschizatura in jos, la scurs pe un servet sau intr-o strecuratoare.






Taiem ceapa marunt, curatam si dam pe razatoarea mica, morcovul. Maruntim frunzele de marar si patrunjel.






Punem ceapa la calit, adaugam morcovul, apoi orezul. Amestecam si lasam cam 5’ la dinstuit, dupa care adaugam carnea, verdeata,sare,piper si oul putin batut. Amestecam totul si luam de pe flacara.Cu acest amestec umplem ardeii. Din cele doua rosii, taiem felii cu care acoperim ardeii sub forma de capac. Ii asezam intr-o oala,punem crenguta de cimbru, de dafin, adaugam apa, pana la nivelul lor si ii lasam la fiert, cam 40’ la foc mediu.






Separat intr-un bol amestecam faina cu bulionul, adaugam zeama fiarta de pe ardei, punem si cubul knor, omogenizam si rasturnam totul peste ardeii umpluti. Mai lasam sa dea cateva clocote si sunt gata pentru servit.






Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mena29 1

31.07.2010, 21:01

lia maria 1

02.08.2010, 08:58

multumesc pentru furculite

gaby_duceag 1

02.08.2010, 14:19

ce grozava arata!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Curcan umplut