Ardei umpluti

de lia maria in Curcan, 30 Iul 2010 | 5156 vizualizari

 

Servim ardeii calzi, cu putin sos alaturi si smantana deasupra.
Sunt o nebunie…va invit la masa …

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei grasi marisori
  • 500g carne tocata de curcan
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 500ml bulion
  • 200ml ulei
  • 2 rosii
  • 1 lingura faina
  •  marar verde
  • patrunjel verde
  • 1 crenguta de cimbru verde
  • 1 foie de dafin
  • 1 cub knor legume
  • Sare
  • piper
  • smantana (pt servit )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Curatam ardeii de cotoare si seminte si ii oparim 2-3’, apoi ii lasam cu deschizatura in jos, la scurs pe un servet sau intr-o strecuratoare.






Taiem ceapa marunt, curatam si dam pe razatoarea mica, morcovul. Maruntim frunzele de marar si patrunjel.






Punem ceapa la calit, adaugam morcovul, apoi orezul. Amestecam si lasam cam 5’ la dinstuit, dupa care adaugam carnea, verdeata,sare,piper si oul putin batut. Amestecam totul si luam de pe flacara.Cu acest amestec umplem ardeii. Din cele doua rosii, taiem felii cu care acoperim ardeii sub forma de capac. Ii asezam intr-o oala,punem crenguta de cimbru, de dafin, adaugam apa, pana la nivelul lor si ii lasam la fiert, cam 40’ la foc mediu.






Separat intr-un bol amestecam faina cu bulionul, adaugam zeama fiarta de pe ardei, punem si cubul knor, omogenizam si rasturnam totul peste ardeii umpluti. Mai lasam sa dea cateva clocote si sunt gata pentru servit.






Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mena29 1

31.07.2010, 21:01

lia maria 1

02.08.2010, 08:58

multumesc pentru furculite

gaby_duceag 1

02.08.2010, 14:19

ce grozava arata!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Curcan umplut