Ciulama de curcan cu mamaliguta (Zepter)

de Sidy in Curcan, 22 Dec 2012 | 8146 vizualizari

 

Ce poate fi mai potrivit, acum, inainte de dezmatul de la sfarsitul anului, decat o mancarica cu carne de pui sau de curcan, dar neaparat cu sos?
Ciulamaua este o reteta traditionala romaneasca, foarte apreciata si foarte gustoasa.
Ca este din carne de pui sau de curcan, este la fel de gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de curcan
  • 1-2 cepe
  • 200 ml smantana ( degresata)
  • 1 lingura faina
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • vegeta bio
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de curcan cu mamaliguta (Zepter):

Ceapa o tocam marunt.


Carnea o portionam in bucati potrivite,Se poate dezosa pulpa si aripa ,daca le folositi .


Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas carnea nesarata .Reducem focul la cat de mic se poate si adaugam carnea.


La inceput carnea se va lipi de fund, dar daca o lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singura, deoarece i s-au inchis porii,Dupa aceea , puteti sa intoarceti carnea si sa o frigeti pe toate partile.


Adaugam deasupra ceapa tocata si asezonam.


Punem atata apa cat sa acopere carnea. Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba inabusit la foc mic 20-30 de minute pina cand carnea este bine patrunsa.


Faina o amestecam cu doua linguri de smantana si putina apa, avand grija sa nu faca cocoloase.


Adaugam si restul smantanii amestecam sa se omogenizeze si rasturnam smantana printr-o sita peste carnea fiarta, ca sa iasa un sos cat mai fin.


Amestecam sa nu se faca cocoloase si lasam sa mai dea cateva clocote.


Stingem focul si presaram patrunjel verde tocat deasupra.


Servim ciulamaua alaturi de mamaliguta proaspat facuta, aburinda.


Eu am presarat deasupra cateva bobite de rodie.



Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Incercati sa nu va lingeti pe degete....daca puteti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de curcan cu mamaliguta (Zepter)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 11:06

Pfff, ce poftă am...

- TABITA - 1

18.03.2013, 13:28

F buna, o voi face si eu.

babi5 1

10.06.2013, 13:37

bunaaaaaa si prezentarea de nota 10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan