Rulada de curcan si orez cu ciuperci

de La Ancuta in Curcan, 9 Dec 2010 | 6809 vizualizari

 

O sa va mai zapacesc un pic cu carnea de curcan. A fost cam mare oratania :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 600 g piept de curcan
  • 1 ceapa
  • 5-6 ciuperci champignon
  • mustar
  • 100 g cascaval
  • sare, piper
  • cimbru
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 cana cu apa
  • Pentru garnitura:
  • 300 g ciuperci
  • 1 canuta orez
  • 4 catei de usturoi
  • putin unt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare, piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • curry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan si orez cu ciuperci:

Se taie pieptul de curcan si se bate putin cu ciocanul pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ungem fiecare bucata de carne cu mustar. Apoi presaram cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici.


Ceapa o taiem julienne si o asezam frumos peste cascaval. Iar la final punem ciupercutele taiate felii si presaram cimbru.


Rulam bucatile de carne cat de strans putem si prindem cu scobitori sau legam cu ata. Asezam rulourile astfel formate in tava unsa cu ulei. Presaram deasuppra cimbru si adaugam jumatate de cana de apa.


Acoperim cu capac sau folie de aluminiu si dam la cuptor la foc potrivit pentru trei sferturi de ora.

Luam apoi folia jos si mai lasam 10-15 minute ca sa se rumeneasca.

Lasam cateva minute sa se racoreasca si apoi o portionam.



Cat timp carnea este la cuptor ne ocupam de garnitura.

Curatam ciupercile si le taiem sferturi. Daca sunt micute le putem taia numai pe jumatate.


Spalam bine orezul, in mai multe ape si il punem la fiert in apa cu sare si putin curry. Cantitatea de apa trebuie sa fie dublul celei de orez. Daca mai trebuie, mai adaugam. Lasam pana s-a fiert, iar apoi scurgem apa.

Ciupercile le punem pe foc intr-o cratita in care am topit untul.

Punem capacul si lasa sa se inabuse, amestecand din cand in cand. Potrivim de sare si lasam 10 minute sa fiarba.


Adaugam cimbrul si usturoiul pisat, iar apoi zeama de lamaie. Stingem focul si adaugam patrunjel verde tocat.


Amestecam ciupercile cu orezul fiert.


Servim alaturi de rulada de curcan.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan si orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

11.12.2010, 21:25

gaby ... deci nu-ti place sa salivezi?

gaby_duceag 1

11.12.2010, 22:34

anca, nu, ca uite-l ca atunci cand ii curge, se si stopeste.
bleah))))

La Ancuta 1

11.12.2010, 23:39

Nu l-am studiat pana acum. Chiar ca e bleah

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Curcan umplut