Rulada de curcan si orez cu ciuperci

de La Ancuta in Curcan, 9 Dec 2010 | 6349 vizualizari

 

O sa va mai zapacesc un pic cu carnea de curcan. A fost cam mare oratania :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 600 g piept de curcan
  • 1 ceapa
  • 5-6 ciuperci champignon
  • mustar
  • 100 g cascaval
  • sare, piper
  • cimbru
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 cana cu apa
  • Pentru garnitura:
  • 300 g ciuperci
  • 1 canuta orez
  • 4 catei de usturoi
  • putin unt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare, piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • curry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan si orez cu ciuperci:

Se taie pieptul de curcan si se bate putin cu ciocanul pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ungem fiecare bucata de carne cu mustar. Apoi presaram cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici.


Ceapa o taiem julienne si o asezam frumos peste cascaval. Iar la final punem ciupercutele taiate felii si presaram cimbru.


Rulam bucatile de carne cat de strans putem si prindem cu scobitori sau legam cu ata. Asezam rulourile astfel formate in tava unsa cu ulei. Presaram deasuppra cimbru si adaugam jumatate de cana de apa.


Acoperim cu capac sau folie de aluminiu si dam la cuptor la foc potrivit pentru trei sferturi de ora.

Luam apoi folia jos si mai lasam 10-15 minute ca sa se rumeneasca.

Lasam cateva minute sa se racoreasca si apoi o portionam.



Cat timp carnea este la cuptor ne ocupam de garnitura.

Curatam ciupercile si le taiem sferturi. Daca sunt micute le putem taia numai pe jumatate.


Spalam bine orezul, in mai multe ape si il punem la fiert in apa cu sare si putin curry. Cantitatea de apa trebuie sa fie dublul celei de orez. Daca mai trebuie, mai adaugam. Lasam pana s-a fiert, iar apoi scurgem apa.

Ciupercile le punem pe foc intr-o cratita in care am topit untul.

Punem capacul si lasa sa se inabuse, amestecand din cand in cand. Potrivim de sare si lasam 10 minute sa fiarba.


Adaugam cimbrul si usturoiul pisat, iar apoi zeama de lamaie. Stingem focul si adaugam patrunjel verde tocat.


Amestecam ciupercile cu orezul fiert.


Servim alaturi de rulada de curcan.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan si orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

11.12.2010, 21:25

gaby ... deci nu-ti place sa salivezi?

gaby_duceag 1

11.12.2010, 22:34

anca, nu, ca uite-l ca atunci cand ii curge, se si stopeste.
bleah))))

La Ancuta 1

11.12.2010, 23:39

Nu l-am studiat pana acum. Chiar ca e bleah

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu dulceata de lapte

ieri la 21:35

Dulceata (chutney) cu pere si condimente

ieri la 20:40

Salata de boeuf

de Oana 9

ieri la 17:41

Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de curcan cu ghebe