Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

de Oana in Mancaruri de post, 21 Mar 2017 | 4570 vizualizari

 

Super rapide si gustoase si mai ales de post :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 1 dovlecel zuchhini
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 3 fire ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri pesmet
  • sare si piper dupa gust
  • jumatate lingurita boia dulce
  • 2 linguri marar si patrunjel verde tocat
  • 3-4 linguri seminte de susan
  • Pentru cartofi:
  • 4 cartofi rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper, oregano, boia, usturoi granulat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor:



  • Da pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid.




  • Toaca ceapa si ardeiul gras in cuburi mici si amesteca toate legumele intr-un bol




  • Adauga verdeata tocata, condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia dulce si pune pesmetul. Omogenizeaza bine compozitia.




  • Umezeste putin mainile si formeaza chiftelutele de legume, apoi tavaleste-le prin susan si pune-le intr-o tava pe hartie de copt




  • Taie cartofii in felii mai groase, stropeste-i cu ulei de masline si cu amestecul de condimente. Amesteca-i bine si pune-i in tava langa chiftelute.




  • Pune tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.




  • Intoarce chiftelutele si cartofii la jumatatea timpului.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

anca_rm 1

22.03.2017, 13:08

ce bine arata chiftelele tale Oana , foarte bun

dantes 1

22.03.2017, 16:09

Bune!

Oana 1

23.03.2017, 16:39

Ma bucur ca va plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Mincarica de spanac cu bulion