Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata

de - Andreea - in Mancaruri de post, 15 Mar 2014 | 5551 vizualizari

 

E prima oara cand incerc ceapa caramelizata ... Vinovata e Merisor >:D< care mi-a facut pofta cu reteta ei si asa am zis sa incerc. Categoric nu va fi ultima oara cand o gatesc ...este delicioasa !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 bucati ceapa rosie
  • 1 lingura cu zahar
  • ulei de masline
  • otet
  • oregano
  • rozmarin
  • busuioc
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata:

Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in 4 sau 8 pe lung.Ii fierbem in apa rece cu sare pentru 15 minute.


Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu ulei) si asezam cartofii scursi de apa in care au fiert.


Stropim cu ulei,presaram rozmarin si putina sare si punem tava la cuptor la 180 grade pentru 20 minute.


Separat,intr-un vas punem otetul ,oregano si busuioc.Punem capacul si il agitam din cand in cand.


Ceapa o curatam,o spalam si o tocam solzisori.


Punem putin ulei in tigaie ,punem ceapa si o lasam la calit.


Cand ceapa devine translucida adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana ce zaharul se topeste si apoi picuram treptat otetul amestecand in continuu.


Scoatem cartofii calzi si ii servim cu ceapa caramelizata.



 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice tip de ceapa dar cea rosie e cea mai buna deoarece e mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

- Andreea - 1

15.03.2014, 12:19

laura_n 1

15.03.2014, 17:52

yuuum, yuuum!

- Andreea - 1

18.03.2014, 09:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de fasole