Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata

de Andreea Caroline in Mancaruri de post, 15 Mar 2014 | 4517 vizualizari

 

E prima oara cand incerc ceapa caramelizata ... Vinovata e Merisor >:D< care mi-a facut pofta cu reteta ei si asa am zis sa incerc. Categoric nu va fi ultima oara cand o gatesc ...este delicioasa !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 bucati ceapa rosie
  • 1 lingura cu zahar
  • ulei de masline
  • otet
  • oregano
  • rozmarin
  • busuioc
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata:

Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in 4 sau 8 pe lung.Ii fierbem in apa rece cu sare pentru 15 minute.


Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu ulei) si asezam cartofii scursi de apa in care au fiert.


Stropim cu ulei,presaram rozmarin si putina sare si punem tava la cuptor la 180 grade pentru 20 minute.


Separat,intr-un vas punem otetul ,oregano si busuioc.Punem capacul si il agitam din cand in cand.


Ceapa o curatam,o spalam si o tocam solzisori.


Punem putin ulei in tigaie ,punem ceapa si o lasam la calit.


Cand ceapa devine translucida adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana ce zaharul se topeste si apoi picuram treptat otetul amestecand in continuu.


Scoatem cartofii calzi si ii servim cu ceapa caramelizata.



 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice tip de ceapa dar cea rosie e cea mai buna deoarece e mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Andreea Caroline 1

15.03.2014, 12:19

laura_n 1

15.03.2014, 17:52

yuuum, yuuum!

Andreea Caroline 1

18.03.2014, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti si ciocolata de post