Cotlet de berbecut cu rozmarin

de mihaelar63 in Oaie, 4 Mar 2017 | 471 vizualizari

 

  Parca mai demult, nu prea apreciam carnea de miel. In ultimii ani, am incercat diverse retete si niciuna nu m-a dezamagit. Gatita corect si cu placere, carnea de miel/berbecut este foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet berbecut
  • 6 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 crengute rozmarin
  • 1 pahar vin roze
  • 1/lingurita boia rosie
  • 1 lingurita piper rosu boabe
  • 1 foaie dafin
  • sare roz cu fulgi de chilli [ la rasnita ]
  • salata :
  • frunze valeriana 
  • rosii 
  • otet mere 
  • ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de berbecut cu rozmarin:


  1. Bucata de cotlet de berbecut se limpezeste cu apa.

  2. Deasupra carnii, se rasneste sare roz de Himalaya amestecata cu fulgi de chilli.

  3. Frecati bine bucata de berbecut cu sarea rasnita.

  4. Curatati usturoiul.

  5. Se pune bucata de carne intr-un vas.

  6. Adugati vinul, 2 crengute de rozmarin, usturoiul pisat.

  7. Lasati cotletul de berbecut sa se marineze la frigider, chiar de pe o zi pe alta.

  8. A doua zi, scoateti carnea din marinata si o ungeti cu ulei de masline.

  9. Prajiti carnea intr-o tigaie pe ambele parti, pana prinde crusta.

  10. Aceasta operatiune are rolul de a ,,sigila '' fragezimea carnii.

  11. Crengutele de rozmarin trebuie sa se prajeasca impreuna cu carnea.

  12. Zdrobiti in mojar piperul rosu si foaia de dafin.

  13. Ungeti carnea cu boia rosie, presarati deasupra piperul si dafinul pisat.

  14. Transferati carnea la cuptorul preincalzit si coaceti inca 20 minute.

  15. Pentru aceasta operatiune, am folosit Multicookerul Philips -functia Bake la 150 grade Celsius.

  16. Cotletul de berbecut se feliaza si se serveste cald, alaturi de garnitura sau salata preferata.

  17. Decorati cu rozmarin verde.

  18. Noi am avut alaturi salata de valeriana cu rosii.

 

TIPS-URI

1

Bucatile de carne de miel astfel marinate, se pot prepara si la gratar.

2

Daca doriti o carne mai suculenta, reduceti timpul de coacere cu 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de berbecut cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

06.03.2017, 23:54

Dantes stiu deja ca iti este pe plac

mihaelar63 1

06.03.2017, 23:54

Mimi

mihaelar63 1

06.03.2017, 23:54

Multumesc ,Loredana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Miel la cuptor