Friptura de miel

de nico15 in Oaie, 30 Apr 2011 | 3772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne de miel
  • 1 sira coasta de miel
  • 2-3 legaturi de ceapa
  • 1-2 bucati ardei gras
  • 1 fir de praz fato
  • 1 frunza de dafin
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cimbru,
  • sare, piper
  • 100 ml vin alb sec
  • Pt a disparea mirosul specific carnii de miel, vom pune carnea 3-4 ore intr-un litru de apa.  
  • Dupa aceasta operatiune vom pregatii pentru carnea noastra o marinada pentru fragezirea carnii , dupa cum urmeaza:
  • 5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 70 ml de ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 morcov
  • ½ de telina
  • 1 lingura de miere
  • sare, piper,
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:


 Se va prepara marinada din ingredientele mentionate.

Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru friptura de miel la cuptor.

 Luam o tava de aragaz unsa cu ulei in care adaugam bucatile de carne si coastele de miel, adaugam ceapa si usturoiul verde, taiem ardeii fasii si adaugam si prazul, saram si piperam .

Adaugam vinul si putina apa si dam la cuptor 45-50 de minute.

Dupa primele 15-20 de minute deschidem cuptorul si punem cu lingura din tava lichidul rezultat din coacerea carnei si legumelor. Repetam aceasta operatiune de mai multe ori.

Inainte de a scoate carnea de la cuptor verificam bine.

 

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor