Batal la protap

de rock46hunt in Oaie, 20 Oct 2010 | 12857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • batal
  • Sare
  • piper
  • usturoi
  • cimbru
  • oregano
  • ulei
  • suc de rosii
  • vin rosu sec
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batal la protap:

Se pregateste un pat de jar de cel putin 25 cm inaltime,dupa care se aseaza batalul pe protap si se lasa sa se rumeneasca,intre timp se poate servi un vin rosu sec...

Dupa ce s-a rumenit ,se intoarce pe cealalta parte timp in care este uns pe partea rumenita cu sosul facut din 2l vin rosu sec,ulei floare soarelui 0,5l,suc de rosii 1l, usturoi 15 catei pisati, piper 1 lingura, cimbru 1 lingura, oregano 1 lingura,sare 3-4 linguri.Aceasta operatie se efectueaza de mai multe ori pina cind carnea este bine rumenita si bine imbalsamata cu respectivul sos...

Se serveste la fata locului,linga foc taind felii suptiri...dupa care se continua procedura de rumenire si imbalsamare... 

Este o reteta simpla,haiduceasca...

Daca ti-a placut reteta noastra "Batal la protap" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Berbecut la protap