Cotlet de berbecut cu orez, spanac si chips de migdale

de nico15 in Oaie, 25 Iun 2013 | 1233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati cotlet de berbecut
  • 100 g de baby spanac
  • 60 g de orez
  • 1 sfecla mica prefiarta
  • 60 g de migdale
  • 10 g de parmezan
  • 5 ml blue curacao
  • Vin alb Sare,
  • piper alb
  • ½ de lingurita de paprica afumata
  • Ulei,
  • unt
  • Otet balsamic
  • 50 ml Lapte
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • Marinada:
  • 50 ml lapte
  • 50 ml vin alb
  • ½ de ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 5 boabe de ienupar maruntite
  • 3 boabe de cardamom verde
  • 1 g praf de curcuma
  • 1 frunza de dafin
  • Ulei,
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de berbecut cu orez, spanac si chips de migdale:

Aranjam bucatile de cotlet, indepartand grasimea, ulterior acesteia vom marina bucatile de carne.:

Mod de preparare:

Punem cotletele in marinada si lasam aproximativ doua ore. Dupa ceea se scot bucatile de carne si le vor sterge de surplusul de lichid. Pregatim o tigaie in care punem unt si ulei si vom trage la tigaie, bucatile de carne pe ambele parti atat cat sa prinda culoare, dupa care le scoatem si le lasam cateva momente in asteptare.

In acest timp curatam cartofi si morcovul si ii vom felia in felii potrivite, luam o tava de marime potrivita adaugam ulei, asezam feliile de morcovi si cartofi iar deasupra legumelor adaugam cotletele de berbecut, asezonam cu un  praf de piper si jumatate de lingurita de paprica afumata, completam cu putina supa de legume  si dam la cuptor, la 180°C aproximativ 15-17 minute.

Spalam orezul si il vom pune la fiert(proportie1 la 3, adaugam supa de legume nu apa), la fel vom proceda si cu sfecla chiar daca aceasta a fost prefiarta, acestea se vor fierbe separat. Dupa ce orezul a absorbit supa se va adauaga vinul alb si lasam sa fiarba la foc mic.

Sfecla fiarta se taie in bucati mici si se va da la blender se potriveste cu sare si se adauga un pic de ulei de masline. Aceasta se va adauga peste orez iar dupa ce a fost asimilata de orez la final se va adauga si parmezanul. Pentru ai da o textura deosebita orezului si al face mai cremos.

Vom sota baby spanacul in unt si se va asezona cu sare si piper.

Pentru decor vom praji intr-o tigaie(FARA ULEI) fulgii de migdale fara sa ii bronzam prea tare, dupa care ii vom scoate. Pentru a realiza decorul vom picura cateva picaturi de Blue Curacao pe fulgii de migdale, adaugam si parmezanul si vom pregati o forma pe care o tapetam cu hartie de copt si vom pune aceste ingrediente pentru a deveni niste chipsuri ca in imaginile alaturate.

Decoram cu cateva picaturi de otet balsamic si Pofta Buna, sper ca va veti incanta musafirii. Se poate acompania cu un Cocktail Blue Lagoon.

 

 

 

TIPS-URI

1

Carnea se tine in marinada minim doua ore, iar timpul corect de gatire al intregului preparat este aproximativ 35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de berbecut cu orez, spanac si chips de migdale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Andreea Caroline 1

26.06.2013, 09:27

Rocsi 1

26.06.2013, 11:12

Satisfyyourcravings 1

26.06.2013, 11:18

Cât de delicios trebuie să fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!