Cotlet de berbecut cu orez, spanac si chips de migdale

de nico15 in Oaie, 25 Iun 2013 | 3373 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati cotlet de berbecut
  • 100 g de baby spanac
  • 60 g de orez
  • 1 sfecla mica prefiarta
  • 60 g de migdale
  • 10 g de parmezan
  • 5 ml blue curacao
  • Vin alb Sare,
  • piper alb
  • ½ de lingurita de paprica afumata
  • Ulei,
  • unt
  • Otet balsamic
  • 50 ml Lapte
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • Marinada:
  • 50 ml lapte
  • 50 ml vin alb
  • ½ de ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 5 boabe de ienupar maruntite
  • 3 boabe de cardamom verde
  • 1 g praf de curcuma
  • 1 frunza de dafin
  • Ulei,
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de berbecut cu orez, spanac si chips de migdale:

Aranjam bucatile de cotlet, indepartand grasimea, ulterior acesteia vom marina bucatile de carne.:

Mod de preparare:

Punem cotletele in marinada si lasam aproximativ doua ore. Dupa ceea se scot bucatile de carne si le vor sterge de surplusul de lichid. Pregatim o tigaie in care punem unt si ulei si vom trage la tigaie, bucatile de carne pe ambele parti atat cat sa prinda culoare, dupa care le scoatem si le lasam cateva momente in asteptare.

In acest timp curatam cartofi si morcovul si ii vom felia in felii potrivite, luam o tava de marime potrivita adaugam ulei, asezam feliile de morcovi si cartofi iar deasupra legumelor adaugam cotletele de berbecut, asezonam cu un  praf de piper si jumatate de lingurita de paprica afumata, completam cu putina supa de legume  si dam la cuptor, la 180°C aproximativ 15-17 minute.

Spalam orezul si il vom pune la fiert(proportie1 la 3, adaugam supa de legume nu apa), la fel vom proceda si cu sfecla chiar daca aceasta a fost prefiarta, acestea se vor fierbe separat. Dupa ce orezul a absorbit supa se va adauaga vinul alb si lasam sa fiarba la foc mic.

Sfecla fiarta se taie in bucati mici si se va da la blender se potriveste cu sare si se adauga un pic de ulei de masline. Aceasta se va adauga peste orez iar dupa ce a fost asimilata de orez la final se va adauga si parmezanul. Pentru ai da o textura deosebita orezului si al face mai cremos.

Vom sota baby spanacul in unt si se va asezona cu sare si piper.

Pentru decor vom praji intr-o tigaie(FARA ULEI) fulgii de migdale fara sa ii bronzam prea tare, dupa care ii vom scoate. Pentru a realiza decorul vom picura cateva picaturi de Blue Curacao pe fulgii de migdale, adaugam si parmezanul si vom pregati o forma pe care o tapetam cu hartie de copt si vom pune aceste ingrediente pentru a deveni niste chipsuri ca in imaginile alaturate.

Decoram cu cateva picaturi de otet balsamic si Pofta Buna, sper ca va veti incanta musafirii. Se poate acompania cu un Cocktail Blue Lagoon.

 

 

TIPS-URI

1

Carnea se tine in marinada minim doua ore, iar timpul corect de gatire al intregului preparat este aproximativ 35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de berbecut cu orez, spanac si chips de migdale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

- Andreea - 1

26.06.2013, 09:27

Rocsi 1

26.06.2013, 11:12

Satisfyyourcravings 1

26.06.2013, 11:18

Cât de delicios trebuie să fie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de berbecut cu verdeturi la cuptor