Cotlet de berbecut cu orez, spanac si chips de migdale

de nico15 in Oaie, 25 Iun 2013 | 1404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati cotlet de berbecut
  • 100 g de baby spanac
  • 60 g de orez
  • 1 sfecla mica prefiarta
  • 60 g de migdale
  • 10 g de parmezan
  • 5 ml blue curacao
  • Vin alb Sare,
  • piper alb
  • ½ de lingurita de paprica afumata
  • Ulei,
  • unt
  • Otet balsamic
  • 50 ml Lapte
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • Marinada:
  • 50 ml lapte
  • 50 ml vin alb
  • ½ de ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 5 boabe de ienupar maruntite
  • 3 boabe de cardamom verde
  • 1 g praf de curcuma
  • 1 frunza de dafin
  • Ulei,
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de berbecut cu orez, spanac si chips de migdale:

Aranjam bucatile de cotlet, indepartand grasimea, ulterior acesteia vom marina bucatile de carne.:



Mod de preparare:



Punem cotletele in marinada si lasam aproximativ doua ore. Dupa ceea se scot bucatile de carne si le vor sterge de surplusul de lichid. Pregatim o tigaie in care punem unt si ulei si vom trage la tigaie, bucatile de carne pe ambele parti atat cat sa prinda culoare, dupa care le scoatem si le lasam cateva momente in asteptare.


In acest timp curatam cartofi si morcovul si ii vom felia in felii potrivite, luam o tava de marime potrivita adaugam ulei, asezam feliile de morcovi si cartofi iar deasupra legumelor adaugam cotletele de berbecut, asezonam cu un praf de piper si jumatate de lingurita de paprica afumata, completam cu putina supa de legume si dam la cuptor, la 180°C aproximativ 15-17 minute.


Spalam orezul si il vom pune la fiert(proportie1 la 3, adaugam supa de legume nu apa), la fel vom proceda si cu sfecla chiar daca aceasta a fost prefiarta, acestea se vor fierbe separat. Dupa ce orezul a absorbit supa se va adauaga vinul alb si lasam sa fiarba la foc mic.


Sfecla fiarta se taie in bucati mici si se va da la blender se potriveste cu sare si se adauga un pic de ulei de masline. Aceasta se va adauga peste orez iar dupa ce a fost asimilata de orez la final se va adauga si parmezanul. Pentru ai da o textura deosebita orezului si al face mai cremos.


Vom sota baby spanacul in unt si se va asezona cu sare si piper.


Pentru decor vom praji intr-o tigaie(FARA ULEI) fulgii de migdale fara sa ii bronzam prea tare, dupa care ii vom scoate. Pentru a realiza decorul vom picura cateva picaturi de Blue Curacao pe fulgii de migdale, adaugam si parmezanul si vom pregati o forma pe care o tapetam cu hartie de copt si vom pune aceste ingrediente pentru a deveni niste chipsuri ca in imaginile alaturate.


Decoram cu cateva picaturi de otet balsamic si Pofta Buna, sper ca va veti incanta musafirii. Se poate acompania cu un Cocktail Blue Lagoon.







 

TIPS-URI

1

Carnea se tine in marinada minim doua ore, iar timpul corect de gatire al intregului preparat este aproximativ 35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de berbecut cu orez, spanac si chips de migdale" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Andreea Caroline 1

26.06.2013, 09:27

Rocsi 1

26.06.2013, 11:12

Satisfyyourcravings 1

26.06.2013, 11:18

Cât de delicios trebuie să fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de berbecut cu verdeturi la cuptor