Ciorba radauteana a la gaby_d

de Cris2711 in Supe/Ciorbe, 31 Mai 2013 | 15411 vizualizari

 

De foarte mult timp am vrut sa prepar ciorbitza Gabytzei-gaby_d,astazi am reusit,a iesit foarte buna,mersi:-*

 

INGREDIENTE

  • 2-3 bucati piept de pui(in functie de marime)
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de telina
  • 1 radacina de pastarnac
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • foi de dafin(eu am pus 2)
  • crenguta de cimbru
  • piper boabe mozaic
  • 300 gr. smantana mai grasa
  • 3 galbenusuri de ou proaspete
  • 2 linguri de faina
  • 1 morcov care se caleste extra in putin ulei de masline
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana a la gaby_d:

Eu am ales sa fierb ciorba intr-o oala de 8 litri.

Nu am facut-o plina,dar imi place sa fie loc de fiert.

Se pun la fiert in circa 5 litri de apa pieptul de pui si radacinoasele.

Cand s-a fiert bine ,se strecoara,iar in zeama rezultata se adauga pieptul de pui taiat cubulete si morcovul si patrunjelul care le-am taiat in bucatele.

Se pune din nou la foc.

Intre timp,intr-un castronel se amesteca 3 galbenusuri de ou ,smanatana si faina.

Cu un polonic se ia putin ,cate putin din ciorba si se amesteca cu aceasta compozitie,avand grija sa nu se faca cocoloase.

Apoi se adauga in ciorba.

Se lasa inca ca.10 minute la fiert.

Se adauga si usturoiul pisat,putin suc de lamaie,sare,piper si patrunjel verde tocat marunt.A nu se uita cimbrul si foile de dafin.

Intr-o tigaie am calit morcovul,in ulei de masline.

Apoi se adauga in ciorba.

Este tipsul lui Gaby.-ii da o culoare mai intensa.

TIPS-URI

1

cand este gata se scot frunzele de dafin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana a la gaby_d" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

mena29 1

05.04.2015, 06:06

Tot varianta ei o fac si eu si ne place mult!

alinalidia 1

19.04.2015, 11:50

ciorbita asta face cu ochiul,trebuie s-o fac si eu!!!

Cris2711 1

19.04.2015, 15:45

Menucule fain de tot
Alinalidia o recomand cu drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana