Supa crema de mazare cu bacon afumat

de Ina in Supe/Ciorbe, 31 Mar 2016 | 865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g bacon feliat, afumat
  • o ceapa
  • 1 morcov mare
  • o capatana mica de telina
  • 3-4 ciuperci
  • 400 g mazare congelata
  • crutoane aromate
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de mazare cu bacon afumat:

Spalam legumele si le portionam in 2-3 bucati.


Intr-o tigaie cu ulei incins punem la prajit feliile de bacon, pana ce acestea devin usor crocante.


Separat, calim usor ceapa, morcovul, telina si ciupercile. Adaugam mazarea si apa fierbinte ( numai cat sa acopere legumele) si fierbem 20 minute. Cand toate legumele sunt moi le scoatem cu o paleta si le pasam cu blenderul, ajutandu-ne de lichidul in care au fiert. Pentru un plus de aroma, punem in blender si 5-6 felii prajite de bacon. Adaugam apa astfel incat sa obtinem consistenta dorita, apoi condimentam cu sare si piper. ( De obicei eu folosesc toata apa in care au fiert , fara ca supa sa iasa prea moale sau prea consistenta).


Servim supa fierbinte, alaturi de crutoane aromate si felii crocante de bacon afumat.


 

TIPS-URI

1

Pentru crutoane aromate ( http://www.bucataras.ro/retete/crutoane-aromate-19586.html ) puteti folosi ce verdeturi sau condimente doriti )

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de mazare cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

reisnaor_2006 1

14.04.2016, 12:41

Valclaudia 1

21.05.2016, 07:26

wow, ce bunatate!

roxana_simona 1

21.05.2016, 20:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu oua de prepelita