Bors de primavara cu taitei de casa

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2021 | 2111 vizualizari

 

Cum am a venit timpul urzicilor am si preparat un bors de primavara cu verdeturi de sezon.
Ideal atat cald cat si rece.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 maini bune de urzici oparite.
  • o legatura stevie tanara.
  • o ceapa tocata
  • o cana fasole fiarta
  • 2 morcovi tocat
  • o telina mica tocata
  • o radacina patrunjel tocata
  • o mana taitei eu am avut de casa uscati.
  • O lingura cu varf pasta de rosii.
  • o lingurita rasa, boia ardei dulce.
  • 3 lunguri ulei,
  • 2 litri stoc de legume sau apa
  • o cana bors de buna calitate,
  • o legatura mica leustean proaspat tocat
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de primavara cu taitei de casa:

Punem la fiert legumele, morcovul, patrunjelul si telina.

Adaugam fasolea fiarta, supa de legume sau apa lasam la fiert 20 minute.

Separat calim ceapa in 3 linguri ulei, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam pasta de rosii, lasam 2-3 minute si apoi adaugam stevia taiata dupa plac, amestecam si turnam peste legume,

  Adaugam borsul fiert separat .Tot separat, fierbem si taitei pana sunt gata , strecuram si adaugam in oala cu bors.La sfarsit adaugam urzicele oparite si tocate grosier.Potrivim de sare si piper.

Se serveste cu leustean proaspat , ardei iuti optional sau ceapa verde.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Borsul se serveste atat cald cat si rece.

2

Pentru un gust mai bun cand nu e post adaugati o lingura de smantana

3

Fierbeti borsul la foc mic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de primavara cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu taitei de casa