Legume

 Cauta » 

Din grădină: Arpagicul

Postat de: gurita_ta2005 in Legume

Cu aroma sa fină şi apariţia firavă, ceapa de primăvară este o formă tânără a cepei verzi, adesea folosită la gătit sau consumată proaspătă în salate.Citeste continuarea

Cura cu leurda

Postat de: Sidy in Legume

Daca nu de mult vi-am spus cum fac ciorba de leurda, acum va povestesc cite ceva despre leurda....Citeste continuarea

Totul despre broccoli

Postat de: SanatateAcasa in Legume

Inca din copilarie parintii incercau sa ne insufle dogmele unui stil de viata sanatos prin a consuma legume si fructe proaspete. Dar pentru multi dintre noi, efectul vizual nu ne si determina sa...Citeste continuarea

Cartofii dulci - bogatie de nutrienti pentru sanatate si frumusete

Postat de: Adinuta in Legume

Aceste legume imbracate in coaja subtire portocalie au numeroase beneficii pentru sanatate, multe dintre ele mai putin cunoscute. Sa aflam de ce ar trebui sa includem in meniul nostru mai multi...Citeste continuarea

Ciupercile

Postat de: miha in Legume

De culoari variate si cu forme inedite, ciupercile sunt niste aparitii fascinante. Unele sunt fosforescente luminand padurea noaptea, altele sunt halucinogene, alte sunt folosite de mii de ani ca...Citeste continuarea

Varza

Postat de: miha in Legume

Varza este cea mai veche leguma cultivata de catre om. La inceput a existat un singur soi de varza, numita maritima. I se spunea astfel pentru ca se gasea in stare salbatica in apropierea...Citeste continuarea

Ciupercile

Postat de: Irina in Legume

In Roma antica se considera ca ciupercile provin din fulgerul aruncat de Jupiter in timpul furtunilor, ceea ce explica aparitia lor oarecum neasteptata, ca prin magie. In China folosirea...Citeste continuarea

Ciuperca tibetana sau ciuperca de iaurt

Postat de: jolygina in Legume

nu am stiut unde sa trec aceasta zisa reteta (ii spn zisa pentru ca nu prea este greu de preparat)Citeste continuarea

Leurda

Postat de: Corina33 in Legume

Pana mai ieri habar nu aveam ce este leurda. Asa ca am dat o tura pe Google si mi s-a parut tare interesant ce am gasit.Citeste continuarea

Legumele primaverii

Postat de: panacris in Legume

Am gasit undeva acest articol, si m-am gandit ca ar fi interesant si pentru voi!!!! Il gasitti si pe www.cristinapana.yolasite.comCiteste continuarea

Sfecla rosie

Postat de: alexandrinapop in Legume

Expertul in administrarea acestui suc a fost terapeutul naturist austriac Rudolf Breuss, cel care a avut nu mai putin de 45.000 de cazuri de cancer si alte afectiuni cronice vindecate cu ajutorul...Citeste continuarea

Produsele din rosii, cum le folosim

Postat de: ela in Legume

legumele aromate din conservele de rosii ne dau posibilitatea sa gatim meniuri variate si usoareCiteste continuarea

Beneficiile si remedii ale usturoiului

Postat de: kamy in Legume

Usturoiul (Allium sativum) a fost cultivat din vremuri stravechi, romanii il cultivau pe suprafete intinse, fiind consumat de populatia saraca si fiind un aliment de baza pentru soldatii romani,...Citeste continuarea

Ceapa

Postat de: kamy in Legume

Ceapa provine din regiunile de stepă din Asia centrală și de vest, probabil teritoriul Afganistanului de azi. Este una dintre cele mai vechi plante de cultură, fiind apreciat la ca. 5.000 de...Citeste continuarea

Sfecla rosie

Postat de: lia in Legume

Imprieteniti-va cu ea! Este o garantie de sanatate pe termen lung.Citeste continuarea

Hreanul

Postat de: lili in Legume

Care este secretul puterii sale? In primul rand iuteala din radacini, care il face sa fie foarte eficient in tratarea bolilor reumatice si ale cailor respiratorii superioare. Pe urma, radacina de...Citeste continuarea

Mazare

Postat de: Bucataras in Legume

Mazărea, leguma preferată a copilăriei noastre nu numai că este foarte gustoasă, dar are şi o combinaţie inedită de elemente nutritive. Datorită amestecului de vitamine B1, B2, B6 şi C...Citeste continuarea

Hreanul

Postat de: Oana in Legume

Radacina hreanului contine foarte multa vitamina C si minerale precum fier, potasiu, calciu si magneziu.Citeste continuarea

Sparanghel

Postat de: Bucataras in Legume

Sparanghelul este vestit pentru cantitatea mare de anti – oxidanţi care împiedică îmbătrânirea prematură, de aceea este leguma preferată a frumuseţilor de la Hollywood. Sparanghelul este...Citeste continuarea

Soia

Postat de: Bucataras in Legume

Este recomandată femeilor datorită conţinutului de fitoestrogeni. Consumul de produse pe bază de soia micşorează efectele menopauzei şi nu provoacă alte efecte secundare. Cercetările la...Citeste continuarea

Broccoli

Postat de: Irina in Legume

Inrudita cu varza si conopida, broccoli este o sursa excelenta de vitamina A si C, fier si calciu, bogata in fibre si saraca in calorii. Este o leguma care ofera o nutritie exceptionala si ajuta la...Citeste continuarea

Conopida

Postat de: Irina in Legume

Plantă anuală din familia verzei. Partea comestibilă o reprezintăt mugurii tineri de flori, de culoare albă. Este cultivată în regiunile de climă temperată.Citeste continuarea

Zucchini si dovleceii

Postat de: Irina in Legume

Contin vitamina C, citeva dintre vitaminele B, dar si magneziu, care ajuta la functionarea normala a muschilor si a nervilor...Citeste continuarea

Telina

Postat de: Irina in Legume

Este o leguma radacinoasa, cu o textura crocanta. Sursa bogata de acid folic, vitamina C, potasiu si fibre.Citeste continuarea

Cartofi dulci

Postat de: Irina in Legume

Sunt o sursa excelenta de amidon, asadar de energie.Citeste continuarea

Prazul

Postat de: Oana in Legume

Prazul are o aroma fina si rafinata si trebuie sa nu-l gatim prea mult pentru ca se intareste. Comparativ cu ceapa si cu usturoiul prazul are un miros si un gust mai bland.Citeste continuarea

Fasolea uscata

Postat de: Oana in Legume

Fasolea este o sursa de proteine fara grasime!Citeste continuarea

Vinetele

Postat de: Oana in Legume

Vanata este o leguma de care va puteti bucura cam o luna jumatate pe tot parcursul anuluiCiteste continuarea

Spanacul

Postat de: Oana in Legume

Spanacul este bogat în potasiu, care stimulează muşchiul cardiac, dar şi în calciu, important pentru sănătatea oaselor, pentru contracţia musculară şi buna funcţionare a sistemului nervos.Citeste continuarea

Sfecla rosie

Postat de: Oana in Legume

Sfecla rosie ajuta la detoxifierea ficatului. Ea contine potasiu si acid folic (B9) si ajuta la reglarea tensiunii arteriale si ofera protectie cardica.Citeste continuarea

Andivele

Postat de: Oana in Legume

Frunzele alb-galbui ale andivei, cultivate la intuneric, ating o lungime de pana la 20 cm. Cu cat planta bate mai mult spre verde, cu atat mai amar este gustul. Merg de minune cu dressinguri...Citeste continuarea

 Cauta » 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]