Sparanghel

Postat de Bucataras in Legume pe 11 Iul 2009, 09:24

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza
Sparanghel

Tânăr să fii … 

100 g de sparanghel  – 23 kcal 
Conţin: o bogăţie de vitamina A şi C precum şi alte microelemente, cum ar fi fierul, potasiul, zincul, precum şi o mulţime de amidon. Sparanghelul este vestit pentru cantitatea mare de anti – oxidanţi care împiedică îmbătrânirea prematură, de aceea este leguma preferată a frumuseţilor de la Hollywood. Sparanghelul este o legumă uşor digerabilă şi cu un conţinut mic de calorii. Conţine acid folic, util în lupta împotriva bolilor din naştere ale copiilor, în condiţii de oboseală sau în cazul bolilor de inimă.

Bogăţia gustului
Sparanghelul provine din Bazinul Mării Mediterane. Cu un soi sălbatic de sparanghel se delectau egiptenii şi grecii iar romanii au fost cei care au început să îl cultive. Era considerat drept un afrodiziac şi plantă medicinală. După aceea s-a pierdut în istorie, doar pentru ca în perioada Renaşterii să reapară din nou. Sparanghelul a devenit leguma preferată a regelui Ludovic al XIV-lea. Totuşi, până în secolul al XIX-lea era văzut doar pe mesele caselor bogate. Până în prezent felurile de mâncare preparate din sparanghel poartă cu sine pecetea exclusivităţii. Reţetele pot fi găsite nu doar în bucătăria mediteraneană, dar şi în cea a Europei Nordice, a Asiei sau în cea americană.

Sparanghelul se consumă fiert, fierbinte sau rece.

Cerinţă: clătirea

Sparanghelul este un produs natural care ajută la vindecarea infecţiilor bacteriologice sau a bolilor căilor urinare. Această proprietate poate fi utilizată de asemenea în cazul problemelor legate de cumularea lichidelor în organism.

Tricolorii

Sparanghelul îl cumpărăm verde, uşor violet sau alb. Este aceeaşi specie de plantă, dar este cultivată în condiţii diferite de luminozitate. Sparanghelul verde creşte în soare, cel alb creşte în stive fără accesul luminii, iar celui violet i se permite doar să scoată uşor capul din pământ.

sursa: www.bonduelle.ro

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (3)

19.02.2010, 11:32

07.10.2010, 23:41

Stiau egiptenii şi grecii ce stiau

12.02.2011, 20:19

n-am incercat sparanghel pana acuma

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!