Cartofii - sfaturi si retete.

Postat de gaby_duceag in Legume pe 14 Noi 2011, 09:31

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Cu cartofii o poti scoate intotdeauna la capat.Sunt gustosi, ieftin, usor de gatit si ii poti gasi in orice meniu.

Din cartofi putem face garnituri delicioase, salate , cartofi gratinati sau chiftelute.Miraculosii tuberculi fac parte din cheltuielile obisnuite fiind unul dintre ingredientele nelipsite din orice casa, putand sta in fiecare zi pe masa, de fiecare data in alt "strai" , alta forma si alt gust.

Cumparare.

In magazine sau piete, cartofii trebuie sa fie de foarte buna calitate.Aveti grija cand ii cumparati sa fie tari , iar coaja sa nu fie lovita.

Nu trebuie depozitati in locuri umede caci pot capata pete de culoare verde sau germeni si astfel nu mai sunt buni.

Intrebuintare.

Atunci cand sunteti la cumparaturi va puteti decide in ce priveste meniul in care-i veti include in functie de perticularitati: cartofii lunguieti sunt mai tari dupa fiert si de aceea sunt perfecti pentru salate sau pentru cartofi gratinati.

Cartofii rotunzi sunt fainosi si moi dupa fiert si de aceea sunt folositi pentru piure sau chiftelute in timp ce cartofii cu coaja rosie sunt perfecti pentru tocanite .

Depozitare.

Spre deosebire de sortimentele care apar timpuriu si pot fi consumate si scoase din pamant pana-n luna august, sortimentele de toamna sunt mai usor de depozitat.

Cartofii trebuie sa stea intr-un mediu uscat, aerisit si la intuneric, iar temperatura ideala este inte 4 si 8 grade.

Acest mediu era de gasit fara probleme in pivnitele bunicilor .Astazi este mai greu sa creezi astfel de conditii pentru a-i depozita.

Daca ii puneti intr-un loc unde temperatura este mai mare ei isi vor pierde din gust.

Cumparati asadar numai cat aveti nevoie pentru una sau doua saptamani.

Retete cu si din cartofi.

 

Cartofi noi la cuptor

 

 Salata de cartofi

 Cartofi pane

 

Cartofi aromati la cuptor

 Cartofi ca la bunica

 Tocanita de cartofi cu costita afumata

 

 Cartofi duchesse

 

 Cartofi gratinati

Cartofi frantuzesti

Tocana de cartofi cu carnat

Banuti de cartofi

Bon apetit !

 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (8)

16.11.2011, 21:15

Foarte frumos articolul

23.12.2011, 02:51

frumos si de folos!!!!!!!

12.01.2012, 10:51

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23