Cartofi noi la cuptor

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2011 | 9251 vizualizari

 

Pe scurt... ne-am cam plictisit de aceleași garnituri . Aşa că am încercat ceva nou , mai ales că am găsit pe piață niște cartofi noi.

 

INGREDIENTE

  • câți cartofi noi doriți
  • ulei de măsline , unt
  • mult usturoi ( poate faceți și un mujdei lângă ???? )
  • oregano, busuioc
  • 1-2 linguri mălai
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor:



1.Preîncălziți cuptorul la 220 grade C.



2. Faceți un amestec din vreo 5 linguri ulei măsline, cu 3 căței usturoi tăiați felii subțiri,oregano, busuioc, sare şi piper.



3. Cartofii... Îi spălați și cu ajutorul unui cuțit care taie bine îi tăiați felii dar nu de tot ( ca un evantai ), cam ca în poză.



4. Cartofii astfel feliaţi se ung cu amestecul de ulei .Eu am tăvălit fiecare cartof prin uleiul aromat și apoi i-am așezat în tava pentru copt. Odată așezați în tavă împreună cu tot amestecul de ulei, se presară puțin mălai deasupra lor și se mai acoperă cu câteva feliuțe de unt .



5. Acestea fiind spuse se dau la cuptor vreo 40 min. până se rumenesc bine. In tot acest timp urmăriți evoluția lor și dacă considerați că este necesar cu ajutorul unei linguri mai stropiți-i din când în când cu sosul format în tavă.



6. Dacă sunteți fan al usturoiului faceți separat și niște mujdei cu care stropiți din belșug cartofii când sunt gata.



Eu am făcut mujdei cu smântână pe care l-am servit separat.



Mujdei cu smântână , smântână simplă, cașcaval ras , cartofii copți alături de friptura clasică de pui au făcut un prânz de te lingi pe degete....



POFTĂ BUNĂ !!!!!!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

oana_pisicutza16 1

22.02.2012, 23:44

hmmm miai facut o pofta....arata super bine si sigur is foarte gustosi

susu 1

29.05.2012, 14:46

arata de revista, prestez si eu maine

mihaelar63 1

29.05.2012, 15:02

Rumeniti , yess !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti