Cum sa faci pizza la grill

Postat de Adinuta in Tehnici pe 8 Noi 2011, 08:50

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Cum sa faci pizza la grill

O noua tendinta in prepararea pizzei a inceput sa se manifeste pe plan mondial: pizza pe grill, si nu la cuptor, de casa sau de curte. Care sunt insa diferentele de gatire intre modul traditional si cel care face furori acum?

 Totusi, de ce pizza pe grill? Simplu:

1. e mai gustoasa;
2. vei fi considerat erou de catre amici dupa ce cei prepara asa ceva.

Probabil ti s-a intamplat sa faci o petrecere cu mai multi oameni, in jurul gratarului, si, inevitabil, sa auzi pe cineva fie ca nu mananca mici, fie ca nu se atinge de carne de porc - si asa mai departe. Pizza insa e putin refuzata - e atat de versatila si de iubita incat orice petrecere are succes cu acest preparat.

Bun, la treaba, mai putine cuvinte. Apuca-te sa faci coca (blatul), asa cum te pricepi tu cel mai bine. Nu, nu cumpara blat gata facut din magazine, pur si simplu iti bati joc de ideea de pizza la gratar daca vei proceda astfel.

Incalzeste bine gratarul, fie pe gaz, fie pe carbuni. Asteapta pana cand se formeaza un jar puternic (in cazul carbunilor&lemnelor), sau ai grija ca flacara sa nu fie puternica (in cazul grillului pe gaz). Pune o tava subtire sau blat de aluminiu deasupra grilului, ca sa se incinga bine de tot. Daca grilajul este insa des, nu e nevoie sa pui deasupra tava metalica. Totul e sa ai grija ca blatul pus sa nu alunece (sa nu se prelinga) printre barele grillului.

Acum: intinde blatul de pizza in forma dorita de tine - rotund, dreptughiular, patrat, cum iti place tie. Atat, doar blatul, fara nici un alt ingredient, nici macar sosul tomat. Ai gata alaturi, in vase separate, ingredientele pe care le doresti la pizza ta (toppingurile).

Pune blatul la facut, pe grillul incins, pentru doua minute, doua si jumatate maxim (fii atent la durata, temperatura e foarte mare, chiar dubla decat la cu cuptor de aragaz de apartament ). Incearca sa o misti des, sa nu o lasi intr-un singur loc, pentru a nu aparea parti arse pe ea.

Dupa aceste doua minute, intoarce blatul pe dos, cu partea deja facuta in sus. Adauga acum topingurile tale (sosul tomat, mozzarella, si ce mai vrei tu). Lasa inca doua minute, doua minute si jumatate pizza pe grill. In mod normal, dupa acest interval de timp, gratie temperaturii foarte ridicate, pizza ta ar trebui sa fie gata.

Sfaturi utile:

a) daca folosesti alt tip de branza/cascaval in loc de mozzarella, atunci ai grija ca aceasta sa fie data prin razatoare, si nu bucati;

b) - daca folosesti ingrediente care se fac mai greu (ciuperci sau ardei, de exemplu) e bine sa le ai gatite un pic inainte.

Pofta buna!

Articol in parteneriat cu euforia.tv
 

Comentarii (4)

08.11.2011, 12:31

interesant nu am incercat pizza pe grill pana acum dar niciodata nu e prea tarziu

08.11.2011, 16:07

13.11.2011, 19:06

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei