Sparanghelul - o planta medicinala sau o delicatesa?

Postat de Bucataras Medi in Legume pe 23 Ian 2011, 10:10

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Sparanghelul - o planta medicinala sau o delicatesa?

Sparanghelul se cultiva in mai toate regiunile din Europa Centrala si de Vest, in principal pentru proprietatile sale vindecatoare, dar si pentru gustul desavarsit, asemanator cu al conopidei, care il face o delicatesa.Leguma este extrem de gustoasa si nutritiva si se poate folosi la prepararea supelor, tocanitelor, budincilor si sosurilor. Dar, in principiu, bucatarii europeni recomanda consumul de sparanghel ca si garnitura la o friptura usoara, fara condimente, pentru a simti gustul bogat al legumei.Daca vei consuma sparanghel in mod constant vei observa ca vei pierde cateva kilograme, deoarece acest este un bun diuretic, dar elimina si toxinele din tubul digestiv. Consumat in salate sau ceaiuri, acesta ajuta la detoxifierea organismului si la slabit! Este insa interzis pentru cei care sufera de boli ale aparatului urinar!Sparanghelul contine vitamina B, K, A si C, acid folic, fibre, mangan, cupru, fosfor, sulf, potasiu si proteine. Complexul de vitamine B si fosforul ii confera proprietati stimulative si este folosit cu succes in cazul asteniilor, depresiilor, anemiei.Sparanghelul are uimitoarea proprietate de a proteja arterele si previne aparitia artrosclerozei si a bolilor de inima.

Este indicat consumul acestei legume si femeilor insarcinate, deoarece micsoreaza sansele de imbolnavire ale fatului.
Sub forma de ceai, sparanghelul este un foarte bun depurativ, adjuvant in curele de detoxifiere si slabire. Se prepara sub forma de infuzie: 3 lingurite de sparanghel la 250 ml apa. Ceaiul se bea dupa masa, cel putin 10 zile.Daca ceaiul nu este pe placul tau, poti consuma sparanghel in tot felul de mancaruri, care de care mai delicioase.
Sursa Culinar.ro.

Comentarii (6)

10.02.2011, 15:40

interesant n-am incercat niciodata sparanghel

16.02.2011, 15:13

imi place la nebunie

14.10.2011, 18:22

Este cam amandoua gatesc si eu des si ma las si servita

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vestita salata Barbie

de Ksenya 5

ieri la 12:50

Reteta de prune murate in otet

pe 27.11 la 17:02

Reteta de prajitura invizibila cu mere

pe 24.11 la 23:05

Reteta de Tiramisu cu ciresata

pe 24.11 la 18:33

Reteta de placinta calorica

pe 24.11 la 18:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]