Zucchini si dovleceii

Postat de Irina in Legume pe 8 Mai 2009, 22:18

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza
Zucchini si dovleceii

Zucchini si dovleceii apartin aceleiasi familii din care fac parte pepenii, dovlecii si castravetii. Contin vitamina C, citeva dintre vitaminele B, dar si magneziu, care ajuta la functionarea normala a muschilor si a nervilor...
Zucchini sunt mai bogati in substante nutritive decat dovleceii. Mai contin acid folic si potasiu, fara a avea multe calorii. De aceea sunt recomandati persoanelor care vor sa slabeasca. Alegeti dovlecei mici, cu coaja lucioasa si cu textura ferma.

Idei de preparare:

 - se umplu dovleceii opariti cu bucatele de branza feta si se presara cu pesmet aromat cu usturoi;

 - cubulete de dovlecei se pot adauga la sosurile pentru paste;

 - zucchini pot fi taiati sub forma de betisoare mai groase (ca niste cartofi pai), apoi prajiti putin si serviti cu un sos savuros;

 - Dovleceii crescuti prea mult pot fi folositi ca vas pentru servit.

Stiati ca: 

Florile de zucchini se pot servi crude in salate, sau se pot umple cu branza si verdeturi ???

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia