Produsele din rosii, cum le folosim

Postat de ela in Legume pe 29 Dec 2010, 11:56

PASTA CONCENTRATA

In comert se gasesc tuburi sau conserve mici de 3ogr pana la 70gr cu pasta concentrata de rosii.Folositi pasta dozand-o cu ajutorul unei linguri,la sosul din rosii proaspete;culoarea si aroma vor deveni mai puternice.

PIURE DE ROSII

Pasta pasata de rosii nu contine coaja sau seminte.De obicei este ambalata in carton(tetra pak).Piureul de rosii se foloseste la legarea sosurilor pentru spaghete dar si pentru meniuri cu carne,oua sau peste prajit.

ROSIILE TAIATE

Rosiile taiate sunt componenta principala in multe ciorbe sau mancaruri pe baza de legume.Serviti la aceste mancaruri paine alba crocanta.Rosiile taiate se folosesc si pentru compozitiile de pizza.

ROSII DECOJITE

Rosiile se pot conserva in suc propriu decojite,in conserve normale sau in borcane de muraturi,care se gasesc la raionul de ,,delicatese''.Rosiile se pot pasa,obtinandu-se astfel supe fine si sosuri de rosii deosebite.Netaiate sau taiate in sferturi pot fi folosite la ghiveci alaturi de ardei,dovlecei,stiuleti mici de porumb.Oalta varianta este sub forma de straturi,in sufleurile de legume sau paste fainoase.

KETCHUP-UL

Nota dulce si in acelasi timp acidulata a ketchup-ului se potriveste la cartofii prajiti,carnati,frigarui sau la o friptura in sange,friptura si legume la gratar.

CHUTNEY

Aceasta delicatesa se prepara din piure de rosii condimentat cu seminte aromate,ceapa,castraveti murati si ghimbir.Gustul fin al acestiu sos este apreciat de iubitorii mancarurilor mexicane consumate alaturi de tortillas sau chipsuri de porumb.Acest sos se serveste alaturi de sosul de friptura.Gustul usor dulce-amarui se armonizeaza minunat cu specialitatile asiatice.

ROSII USCATE

Rosiile uscate se gasesc la raionul ,,delicatese''.Se consuma ca aperitiv si au un gust nemaipomenit.Inainte de a le manca se pun in apa si se marineaza cu ulei de masline.

La petreceri sau in meniurile de mic dejun rosiile uscate au un mare succes caci se pot rontai la fel ca fructele uscate(caise,smochine,stafide).Spre deosebire de fructele uscate,care se rontaie pur si simplu,rosiile uscate pot sa fie servite alaturi de bucatele de branza.

VERDEATA SI CONDIMENTELE DAU UN PLUS DE SAVOARE GUSTULUI ROSIILOR:

BUSUIOCUL

Se armonizeaza cel mai bine cu gustul rosiilor.Frunzele au un miros asemanator cu cel al scortisoarei si dau mancarurilor o aroma piparata dulce.

TARHONUL

Are o nota foarte delicata,dar nu trebuie folosit in cantitati foarte mari.

OREGANO

Este un condiment cu un gust iute si usor acrisor.La pizza,sosul de rosii condimentat cu frunzulite proaspete sau uscate de oregano este solutia ideala.

CHIMENUL

Se foloseste la supele de rosii sau la sosuri.Le confera acestora o aroma puternica si in acelasi timp putin dulce.Semintele uscate se folosesc la ornarea mancarurilor de rosii suculente.

ZAHARUL

Este necesar,in cantitati mici,pentru ca rosiile sunt legume usor acidulate.Adaugat la mancaruri sau sosuri,zaharul intensifica gustul rosiilor.

Comentarii (2)

LUK

LUK
19.01.2011, 14:45

E clar ca cel mai sanatos e bulionul facut in casa..dar de cele mai multe ori si eu apelez la pasta de tomate din comert...si des pun si un strop de zahar

10.02.2011, 15:40

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei