divainbucatarie

4

Bucataras
grozav

Bucuresti

Bucataras din 23.10.2010

RETETE359
PRIETENI67
Retete

Tocanita de cartofi cu arome orientale la Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital

In Slow Cooker la 16 Iul 2019

Cartofii curatati de coaja mai mici vor fi lasati intregi, daca sunt mari, vor fi taiati in jumatate sau sferturi.  Am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins. Cand a devenit moale, am adaugat condimentele.  Am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena, apoi am adaugat...

Cheesecake cu ricotta si caise la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 12 Iun 2019

Am scurs foarte bine branza ricotta, apoi am pus-o in castron. Am adaugat smantana, sarea, zaharul vanilinat, zaharul pudra si extractul de vanilie.  Am mixat putin, apoi am adaugat 1 ou si 2 galbenusuri si am continuat sa amestec in jur de 30 secunde. Am pus faina  si amidonul si...

Cheesecake cu ciocolata in trei culori la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In Multicooking la 7 Iun 2019

Am inceput pregatirea acestui cheesecake cu blatul. Am pus biscuitii intr-un mixer (sau robot de bucatarie) si i-am macinat pana am obtinut o textura fina si omogena. Am topit untul si l-am turnat peste biscuiti. I-am amestecat cu mana pana s-a omogenizat compozitia. Daca compozitia ramane in...

Saramura de pui

In Pui la 8 Sep 2011

Prajim carnea de pui pe gratar. In acelasi timp punem ardeii grasi si rosiile pe gratar. Cat timp se prajesc carnea si legumele, punem intr-o oala la fiert 700 ml apa cu un ardei iute taiat felii, cimbru, boabe de piper, dafin si sare. Lasam sa fiarba cam 5 minute la foc mic. Luam legumele...

Chec cu unt si nuca

In Prajituri la 8 Sep 2011

Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul continuad sa amestecam. Incorporam faina cernuta cu praful de copt, apoi nucile tocate şi amestecam usor pana se omogenizeaza. Punem aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina....

Tort pentru Gaby_d

In Torturi la 6 Sep 2011

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le...

Escalop de porc cu ciuperci

In Porc la 5 Sep 2011

Carnea curatata si feliata subtire, batuta ca la snitel, o saram putin si o dam prin faina. Calim putin cotletele, apoi le inabusim cu putina apa timp de 3 minute. Adaugam usturoiul taiat cubulete mici, rosiile feliate, cimbrisorul si dafinul, 1/2 din cantitatea de vin si sucul de rosii. Lasam...

Ciorba de potroace

In Ciorbe la 2 Sep 2011

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam si le tocam marunt. Punem si orezul la fiert – separat. Calim ceapa putin, apoi adaugam legumele si le calim impreuna. Le punem peste carne dupa ce aceasta a fiert pe jumatate si continuam...

Budinca de dovlecei cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2011

Curatam dovleceii si ii radem – prin gaurile mari, apoi ii calim (fara ulei) sa lase apa. Il calim pana se evapora apa. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu smantana, branzeturile, faina, apoi asezonam cu sare, piper si nucoara. Adaugam dovlecelul...

Dulceata din fructe de padure

In Dulceata / Gem la 31 Aug 2011

Fructele spalate usor le lasam sa se usuce. Punem zaharul peste ele si lasam vasul o noapte sa lase sirop. A doua zi, punem fructele sa fiarba la foc mic. Luam spuma de cate ori este nevoie si lasam dulceata sa fiarba in jur de 1 ora – 1 ora si 20 de minute, sau pana se leaga (siropul...

Cheesecake cu prune si bezea

In Prajituri la 30 Aug 2011

Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu 50 g unt topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece pana pregatim crema. Mixam bine ricotta cu galbenusuri, zahar,...

Ciorba taraneasca de pui

In Ciorbe la 29 Aug 2011

Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba la foc potrivit, luand spuma de cate ori este nevoie. Ceapa taiata marunt o calim foarte putin. Zarzavaturile taiate julien sau cubulete le calim impreuna cu ceapa....

Spuma de mure

In Dulciuri la 26 Aug 2011

Intr-un castron, folosind un mixer electric la viteza medie-mare, batem impreuna frisca, mure, zahar, coniac si esenta de vanilie pana cand murele se sfarama si compozitia devine omogena. Punem compozitia la rece pentru 30 de minute, apoi putem servi. Pofta buna!

Branza de vaci cu iaurt si verdeturi

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2011

Tocam verdeturile marunt. Punem ingredientele impreuna intr-un bol si amestecam. Pentru copiii sub un an nu adaugam sare. Servim imediat, dar putem sa pastram branzica cateva ore la rece. Pofta buna!

Salata de cartofi cu ton si capere

In Salate la 24 Aug 2011

Curatam cartofii de coaja, apoi ii taiem cuburi mai mari, sau felii. Punem cartofii intr-un vas. Adaugam ceapa taiata julien, mararul tocat marunt, apoi restul ingredientelor. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Dam vasul la rece pentru 15-30 minute, apoi putem servi. Salata o puteti...

Pui cu lamaie, usturoi si masline

In Pui la 23 Aug 2011

Taiem o lamaie in sferturi. Umplem puiul cu sferturile de lamaie, 4 catei usturoi taiati pe jumatate, 2 crengute rozmarin si cateva masline. Punem puiul intr-o tava, il inconjuram cu cartofi, peste care aruncam restul de masline, usturoi si cateva boabe de piper. Taiem restul de lamai in...

Gulas de vitel cu vodca

In Vita la 22 Aug 2011

Calim ceapa tocata marunt. Adaugam carnea de vitel taiata cubulete sau fasii subtiri si continuam sa calim.Dupa evaporarea lichidului adaugam chimenul, sucul de rosii si crema de gulas. Amestecam din cand in cand si completam cu apa. Intre timp taiem cartofii in cuburi mai mari. Cand carnea este...

Catina cu miere de albine

In Mancare copii la 20 Aug 2011

Culegm boabele de catina de pe crengute si le curatam de frunze si gunoaie. Le spalam, le lasam sa se usuce apoi le punem intr-un borcanel. Turnam miere de albine cat sa acoperim boabele. Amestecam zilnic, timp de 7 zile, apoi luam cate o lingurita in fiecare dimineata. Vom pastra borcanul la...

Salata de castraveti cu marar

In Salate la 19 Aug 2011

Castravetii curatati de coaja ii feliem. Tocam ceapa rosie si mararul. Punem totul intr-un castron, asezonam cu sare si pier, apoi adaugam uleiul si otetul. Amestecam pana se omogenizeaza salata. Gustam inainte de a servi, pentru a mai adauga dupa gust, sare sau otet. Salata de castraveti cu...

Biscuiti cu gem de caise

In Prajituri la 19 Aug 2011

Preparare Biscuiti cu gem de caise Incingem cuptorul la 200°C. Tapetam tavile cu hartie de copt, pentru a pune biscuitii direct in tava. Punem faina si zaharul intr-un bol si le amestecam. Taiem untul in bucati mici, il punem peste faina si amestecam cu mana pana obtinem un aluat...

Salata de pepene verde cu Feta

In Salate la 18 Aug 2011

Preparare Salata de pepene verde cu Feta Taiem pepenele in cuburi mai mari, sau in forma de cerc. Punem bucatele de feta si de ceapa rosie, cate o frunza mica de menta si servim. Atat de simplu! Incercati aceasta salata de pepene verde cu Feta si veti avea o surpriza placuta! Pofta...

Cum se face sucul de rosii

In Bulion la 17 Aug 2011

Cum se face sucul de rosii : Alegem rosii mari, carnoase si coapte. Le spalam bine, le taiem in jumatate sau in sferturi (in functie de cat este de mare rosia), apoi indepartam coditele. Le trecem prin masina speciala de tocat rosii. Sucul rezultat (fara coji si seminte) il punem la fiert...

Inghetata cu sirop de menta si cookies

In Dulciuri la 16 Aug 2011

Preparare Inghetata cu sirop de menta si cookies Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare. Separat, intr-o craticioara incalzim laptele si smantana pana la punctul de fierbere. Turnam compozitia calda peste galbenusuri cate putin, mixand continuu. Adaugam...

Rulada cu spanac, branza si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2011

O rulada aperitiv cu spanac, branza si ciuperci . Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana. Adaugam spanacul dezghetat si scurs bine (in pumn) de apa, apoi integram faina amestecata cu praful de copt si sare. La sfarsit adaugam albusul batut spuma si amestecam usor. Turnam aluatul in...

Budinca de gris

In Prajituri la 12 Aug 2011

Pentru inceput pregatim tava in care coacem budinca. Aceasta trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, sau punem hartie de copt. Incingem cuptorul la 180°C. Intr-un castron amestecam faina, grisul, migdalele, coaja de portocale si praful de copt. In alt castron amestecam untul cu...

Salata de orez cu legume

In Salate la 11 Aug 2011

Fierbem orez ul in apa cu putina sare, 1 lingurita ulei de masline, o frunza de dafin si un morcov. In acest timp tocam ardeii cuburi, maslinele, ceapa si patrunjelul. Puteti pune in salata si morcovul fiert, sau daca va place porumbul puteti adauga 2 linguri de boabe, pentru mai multa...

Pulpe de pui cu ardei

In Pui la 11 Aug 2011

Taiem ceapa solzisori si o calim impreuna cu ardeii taiati fasii timp de 1 minut, doar cat sa se moaie putin. Pulpele de pui le punem intr-un vas termorezistent. Le condimentam cu sare si zitronenpfeffer, apoi le acoperim cu ceapa si ardei. Turnam uleiul (in care s-au calit legumele) si...

Crochete de cartofi cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2011

Dam cartofii si mozzarella prin razatoarea mare, apoi le amestecam cu restul ingredientelor. Daca nimerim cartofi care retin multa apa in timpul fierberii, nu ezitati sa adaugati faina si pesmet, cate o lingura, sau cat este nevoie. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Modelam crochetele de...

Pastrav cu smantana si tarhon

In Pastrav la 9 Aug 2011

Cum se prepara reteta de pastrav cu smantana si tarhon Spalam si uscam fileurile de pastrav, le condimentam cu sare si piper, punem feliute colorate de rosii, verdeturi si lamaie. Pliem pestele, il stropim cu smantana si ulei de masline, stoarcem putina lamaie, preasaram putin tarhon tocat...

Crumble cu prune si mango

In Prajituri la 9 Aug 2011

Sa trecem la prepararea acestui delicios crumble cu prune si mango . Ce ziceti? Preincalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt vasul in care pregatim desertul. Punem fructele feliate pe fundul vasului. Presaram scortisoara si zaharul brun, apoi le punem in cuptor pentru 10-15 minute, pana se...

Afisate 1 - 30 din 359 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]