Budinca de dovlecei cu telemea

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2011 | 15508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei de marime medie
  • 4 oua
  • 75 g telemea rasa
  • 200 g cascaval ras
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri faina
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei cu telemea:

Curatam dovleceii si ii radem – prin gaurile mari, apoi ii calim (fara ulei) sa lase apa. Il calim pana se evapora apa.

Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu smantana, branzeturile, faina, apoi asezonam cu sare, piper si nucoara. Adaugam dovlecelul dupa ce s-a racit.

Incorporam apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Ungem vasul cu putin unt. Tapetam cu pesmet. Turnam compozitia in vas, apoi coacem budinca de dovlecei la 180°C pana se rumeneste putin (cam 30 minute).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei, mazare si cartofi dulci