Placinta cu salata

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2014 | 3541 vizualizari

 

Cat de bine este sa te trezesti dimineata si sa simti mireasma cafelei sau a brioselor tocmai scoase din cuptor? Imi da asa de multa incredere in mine. Ma simt asa de bine si stiu ca voi avea o zi minunata.


Cat de minunat este sa treci prin fata unei brutarii si sa simti aroma painii tocmai scoase din cuptor. Imi aduce in suflet o mare nostalgie, imi aminteste de bunica, de anii copilariei.
Cat de bine este sa sa intri in casa s sa simti miros de biscuiti. Mirosul acesta m aface sa surad, imi creeaza sentimentul de familie fericita, de sarbatoare.
Ador mirosul de mancare; e asa de plin de pasiune, de viata, de semnificatii, de sentimente.
De aceea astazi va propun o placinta tosmai scoasa din cupto; simpla, dar atat de inmiresmata incat l-o mananci doar sintindu-i mireasma.

 

INGREDIENTE

  • 120 g faina 00
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • 200 g ricotta
  • 100 g caprino (sau o alta branza proaspata moale aggio)
  • 400 g salata
  • 25 g parmigiano ras
  • nucsoara
  • ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu salata:

Amestecam faina cu 50 ml de apa calduta, un pic de sare si o lingura de ulei. Framantam pana ce obtinem o pasta fina, invelim aluatul in folie si il lasam sa se odihneasca aproximativ 30 de minute in frigider.


Intre timp spalam salata si o taiem fasii. Taiem ceapa si o calim cu un fir dr ulei si cu un catel de usturoi. Adaugam salata, saram si lasam pe foc pentru cateva minute pana ce se evapora apa eliminata de salata. Luam de pe foc si lasam salata sa se raceasca. Adaugam apoi ricotta, caprino, parmeznul, albusul de ou, nucsoara si amestecam totul bine.


Intindem pasta subtire si o punem intr-o tava rotunda de 22 cm , acoperita cu hartie de copt. Punem deasupra amestecul cu salata si branza, inchidem marginile si le ungem cu galbenus de ou. Dam placinta la cuptor pentru circa 30 de minute la 180 grade, in cuptor incalzit de dinainte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu salata" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

deyutzky 1

03.02.2014, 09:31

interesanta combinatie n-am incercat niciodata

MotanLaOale 1

03.02.2014, 15:25

Pushaa 1

03.02.2014, 19:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Kkak do gi - Kimchi cu ridiche alba