Cartofi frantuzesti

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2016 | 5983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi rosii (aprox. 1 kg)
  • 5 oua
  • 250g smantana
  • 100ml lapte
  • 200g cascalal Delaco
  • 250g branza telemea de oaie
  • 50g unt
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se fierb in coaja, se curata apoi si se taie felii.


Se fierb 3 oua, se curata si se taie felii.


Branza telemea se taie cuburi marunte.


Intr-un castron se amesteca 2 oua crude cu laptele, smantana, 100g cascaval ras, sare, piper.


Se unge un vas termorezistent cu untsi se pune un strat de felii de cartofi.


Se pune branza cubulete si un strat de felii de oua deasupra.


Se toarna din amestecul de oua si se pun cateva cubulete de unt.


Se pune deasupra stratul de felii de cartofi si din loc in loc cubulete de unt.


Se toarna deasupra restul de amestec de ou si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.


Se scoate din cuptor si se rade deasupra restul de cascaval.


Se introduce din nou in cuptor pentru 10-15 minute.


Cand este rumenita frumos este gata.


Se mananca calda dar este buna si rece.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Atentie la marimea vasului ca la cuptor se umfla putin si poate curge, cum am patit eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

05.05.2016, 23:59

merisor 1

06.05.2016, 07:10

Buni, tare buni!

MotanLaOale 1

06.05.2016, 08:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor