Cartofi frantuzesti

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2016 | 4505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi rosii (aprox. 1 kg)
  • 5 oua
  • 250g smantana
  • 100ml lapte
  • 200g cascalal Delaco
  • 250g branza telemea de oaie
  • 50g unt
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se fierb in coaja, se curata apoi si se taie felii.

Se fierb 3 oua, se curata si se taie felii.

Branza telemea se taie cuburi marunte.

Intr-un castron se amesteca 2 oua crude cu laptele, smantana, 100g cascaval ras, sare, piper.

Se unge un vas termorezistent cu untsi se pune un strat de felii de cartofi.

Se pune branza cubulete si un strat de felii de oua deasupra.

Se toarna din amestecul de oua si se pun cateva cubulete de unt.

Se pune deasupra stratul de felii de cartofi si din loc in loc cubulete de unt.

Se toarna deasupra restul de amestec de ou si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.

Se scoate din cuptor si se rade deasupra restul de cascaval.

Se introduce din nou in cuptor pentru 10-15 minute.

Cand este rumenita frumos este gata.

Se mananca calda dar este buna si rece.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Atentie la marimea vasului ca la cuptor se umfla putin si poate curge, cum am patit eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

05.05.2016, 23:59

merisor 1

06.05.2016, 07:10

Buni, tare buni!

MotanLaOale 1

06.05.2016, 08:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!