Inghetata cu sirop de menta si cookies

de divainbucatarie in Dulciuri, 16 Aug 2011 | 1969 vizualizari

 

Inghetata cu sirop de menta si cookies

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenuşuri
  • 90 g zahăr
  • 150 ml sirop de menta
  • 150 ml lapte
  • 300 ml smantana dulce pentru frişca
  • 1 albus batut spuma tare
  • 4-5 biscuiti oreo sfaramati
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu sirop de menta si cookies:

Preparare Inghetata cu sirop de menta si cookies


Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare. Separat, intr-o craticioara incalzim laptele si smantana pana la punctul de fierbere.


Turnam compozitia calda peste galbenusuri cate putin, mixand continuu. Adaugam siropul de menta, apoi albusul spuma si amestecam putin. Crema obtinuta o punem la bain-marie. Vom amesteca continuu. Cand compozitia incepe sa se ingroase, o luam de pe foc. Lasam sa se raceasca. O punem in congelator pentru 45 minute, dupa care o mixam iar, adaugam biscuitii sfaramati in bucati potrivite si o turnam in recipientele de inghetata. Lasam inghetata in congelator pana a doua zi.


Inghetata cu sirop de menta si cookies o servim cu putin sirop de menta stropit peste cupele de inghetata.


Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu sirop de menta si cookies" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

adry88 1

18.08.2011, 11:36

foarte buna pe caldura asta

Krystyan Trendy 1

23.11.2013, 12:50

delicioasa

Dya Daniela Andrei 1

11.12.2013, 18:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata de vanilie