Inghetata cu sirop de menta si cookies

de divainbucatarie in Dulciuri, 16 Aug 2011 | 2390 vizualizari

 

Inghetata cu sirop de menta si cookies

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenuşuri
  • 90 g zahăr
  • 150 ml sirop de menta
  • 150 ml lapte
  • 300 ml smantana dulce pentru frişca
  • 1 albus batut spuma tare
  • 4-5 biscuiti oreo sfaramati
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu sirop de menta si cookies:

Preparare Inghetata cu sirop de menta si cookies


Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare. Separat, intr-o craticioara incalzim laptele si smantana pana la punctul de fierbere.


Turnam compozitia calda peste galbenusuri cate putin, mixand continuu. Adaugam siropul de menta, apoi albusul spuma si amestecam putin. Crema obtinuta o punem la bain-marie. Vom amesteca continuu. Cand compozitia incepe sa se ingroase, o luam de pe foc. Lasam sa se raceasca. O punem in congelator pentru 45 minute, dupa care o mixam iar, adaugam biscuitii sfaramati in bucati potrivite si o turnam in recipientele de inghetata. Lasam inghetata in congelator pana a doua zi.


Inghetata cu sirop de menta si cookies o servim cu putin sirop de menta stropit peste cupele de inghetata.


Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu sirop de menta si cookies" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

adry88 1

18.08.2011, 11:36

foarte buna pe caldura asta

Krystyan Trendy 1

23.11.2013, 12:50

delicioasa

Dya Daniela Andrei 1

11.12.2013, 18:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Tort tricolor de inghetata