Saramura de pui

de divainbucatarie in Pui, 8 Sep 2011 | 14018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pui
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 ardei grasi copti
  • 2 rosii mari coapte pe gratar
  • 1 lingura cu varf sare de mare
  • 1/4 lingurita boabe piper
  • 1 legatura patrunjel cateva fire
  • cimbru praospat
  • 1 frunza foarte mica dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

Prajim carnea de pui pe gratar. In acelasi timp punem ardeii grasi si rosiile pe gratar.



Cat timp se prajesc carnea si legumele, punem intr-o oala la fiert 700 ml apa cu un ardei iute taiat felii, cimbru, boabe de piper, dafin si sare. Lasam sa fiarba cam 5 minute la foc mic. Luam legumele prajite si le punem in saramura, impreuna cu usturoiul taiat felii o parte, restul fiind pisat (2 catei), apoi mai fierbem cateva minute. Cand este si puiul prajit, il punem intr-un vas termorezistent. Turnam saramura peste acesta si dam totul la cuptor pentru 20 minute, la 200°C.



Scoatem puiul din cuptor si presaram patrunjel verde tocat marunt.



Servim saramura de pui fierbinte cu mamaliga calda.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 19:18

foarte gustoasa

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:55

vasy16 1

28.02.2016, 12:57

Foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Coconut Dream

de RODIMUR 5

ieri la 19:11

Rosii,ardei si dovlecei umpluti

de dantes 5

ieri la 13:40

Rulouri cu nuca

de Rocsi 9

ieri la 11:07

Gem de gutui

pe 22.10 la 22:17

Gem de struguri

pe 22.10 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Cocos la tava cu cartofi aromati