Pastel de pollo

de nico15 in Pui, 25 Mai 2017 | 548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de pui
  • 43 g telina
  • 43 g ceapa
  • 31 g ardei
  • 66 g de morcov / 1 bucata
  • 3 catei de usturoi
  • Aluat:
  • 200 gr unt
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de zahar
  • 390 gr de faina
  • 4 cuburi de gheata 
  • Umplutura:
  • 102 gr de ceapa tocata fin
  • 3 catei de usturoi
  • Sos alb care intra in compozitia umpluturi:
  • 156 gr de mozzarella
  • 63 gr de unt
  • 100 ml de lapte
  • 100 gr de faina cernuta
  • 100 ml de supa concentrata de pui
  • 1 lingura de Salsa Lizano(gen Worcestaireshire sauce)
  • 1 ½ lingura de mustar
  • 1lingurita de sare
  • 3 lingurite de zahar
  • 2 cuburi de delikat
  • 1 galbenus
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastel de pollo:

Ingredientele pentru aluat se amesteca la robot si se adauga si cele 5 linguri de apa foarte rece (cele 4 cuburi de gheata se pun intr-un pahar si adaugam apa). Rezulta un aluat moale, sfaramicios, ca la quiche/tarta, poate chiar mai moale putin.


Se scoate din robot, se pune in folie de plastic si se da 15 minute la frigider.


Pentru umplutura, tocam ceapa foarte fin, punem intr-o tigaie ulei si o adaugam, radem pe razatoare fina usturoiul si le vom sota impreuna, pana cand prind un pic de culoare. Adaugam puiul care a fost fiert in avans si restul ingredientelor, radem mozzarella, cernem faina si o amestecam cu laptele, adaugam supa de pui si lasam sa fiarba la foc mic, pana se evapora lichidul. Atentie sa nu se lipeasca. Dupa ce este gata, se lasa la racit.


Dupa ce s-a racit compozitia si am scos aluatul de la frigider, ungem forma cu putin ulei si impartim aluatul in 2 parti egale si il intindem in forma si mai dam inca 10-15 minute la frigider. Dupa expirarea timpului, punem compozitia si intindem al doilea aluat, ca un capac deasupra.


Este de preferat o forma dreptunghiulara, gen Yena.


Ungem cu galbenus si putem pudra cu putina boia si dam la cuptor 30-40 de minute.


Mie, la final, mi s-a parut destul de moale si nici nu s-a taiat fenomenal, as ajusta un pic cantitatile la aluat. In rest compozitia si gustul sunt deosebite.


Aici asa se prepara, deci trebuie sa ma adaptez.



Pofta Buna!


www.reteteleluisupernico.blogspot.com


www.transilvaniahostel.blogspot.com

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastel de pollo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

oanapl 1

25.05.2017, 15:03

Interesanta reteta!

nico15 1

25.05.2017, 16:16

Multumesc Ksenya, da este buna dar cam multa munca. Multumesc Oana.

dantes 1

26.05.2017, 13:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Musaca