Cheesecake cu prune si bezea

de divainbucatarie in Prajituri, 30 Aug 2011 | 4273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g biscuiti macinati
  • 70 g unt topit
  • cateva prune
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • 250 g ricotta
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala
  • 1/2 lingurita scortisoara praf
  • 1/2 lingurita zahar bourbon
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu prune si bezea:

Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu 50 g unt topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece pana pregatim crema.

Mixam bine ricotta cu galbenusuri, zahar, budinca de vanilie, praful de copt si 20 g unt. Punem apoi smantana si coaja rasa de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza.

Turnam crema peste blatul de biscuti. Peste aceasta punem feliute de prune.

Dam tava la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 60 minute. Eu am pus tava cu cheesecakeul intr-o alta tava cu apa, ceea ce impiedica biscuitii sa se arda. Cu 25 de minute inainte sa oprim focul turnam albusurile batute spuma cu 3 linguri de zahar.

Lasam sa se raceasca 5 minute in tava apoi il scoatem din tava. Il lasam sa raceasca si apoi putem servi.

Parol d’honneur este super bun!!!

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi vişine