ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete

Dulceata de portocale

In Dulceata / Gem la 15 Ian 2016

Portocalele spalate bine cu apa calda, se taie in cubulete mici (cu coaja si pulpa), se pun cubuletele intr-un vas, se acopera cu apa rece si se lasa pana a doua zi, schimband apa din ora in ora. A doua zi se arunca apa, se adauga alta apa rece, iar in acest timp se pune pe foc intr-un vas...

Mancare cu carnati de casa

In Porc la 15 Ian 2016

Carnatul taiat in bucati mai mici,se prajeste putin un ulei apoi se scoate pe farfurie; in uleiul ramas se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga rosiile, iar dupa cateva clocote, daca e nevoie, 1 pahar cu apa si dafinul; se adauga bucatile de carnati, se lasa pe foc pana scade si...

Paste cu resturi de friptura

In Paste la 12 Ian 2016

Rosiile pasate cu blenderul,se amesteca cu resturile de friptura iar cand s-a format un sos,se condimenteaza daca e cazul,se adauga busuioc uscat si se amesteca cu pastele fierte si scurse Se serveste cu busuioc verde deasupra;mai este o varianta de servit,pe farfurie pastele iar deasupra...

Peste englezesc

In Somon la 9 Ian 2016

Fileurile portionate,condimentate,se trec prin faina,unt topit apoi prin pesmet,se pun in tava pe hartie de copt si se lasa la cuptor 30min Pentru sos se freaca galbenusurile cu 2linguri apa,se adauga 2/3din cantitatea de unt taiat cubulete,se pune vasul pe bain-marie amestecand mereu iar dupa...

Tort cu citrice

In Torturi la 6 Ian 2016

Se bat bine albusurile cu zahar,pana rezulta o bezea lucioasa,se adauga galbenusurile desfacute si frecate cu un praf de sare si arome preferate,apoi se amesteca usor cu miscari verticale,adaugand cate putina faina;se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt si se lasa la cuptor...

Pastarnac crocant

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2016

Se curata radacinile de coaja, se spala, apoi cu feliatorul de legume se taie felii subtiri, se pun imediat la prajit in baie de ulei, se trece mereu cu spumiera printre ele sa se rumeneasca bine toate dar fara sa se arda, apoi se scot pe prosoape de hartie. Intr-un bol se amesteca sarea de...

Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie

In Dulciuri la 4 Ian 2016

Se topeste ciocolata impreuna cu ulei apoi se amesteca energic cu telul sa se lichefieze;cu o pensula se ung pe dos formele de briose,se pun pe un gratar,se lasa la frigider 5-10min,daca a intarit ciocolata,se ung din nou si din nou se lasa la frigider. Pentru umplutura se pune intr-un vas pe...

Supa de cod

In Supe la 13 Noi 2015

Legumele curatate,spalate,taiate in bucati mai mari,se inmoaie putin in unt incins,se adauga supa si se lasa la fiert 30min;dupa ce au fiert bine,se strecoara,se paseaza legumele cu blenderul,piureul obtinut se amesteca cu laptele de cocos si supa de la fiert;se pune din nou pe foc,la primul...

Tocanita cu soia boabe

In Mancaruri de legume la 4 Noi 2015

Se pune fasolea curatata si spalata intr-un vas de seara sa se umfle dar daca este din gradina proprie,cum a fost a mea,nu mai e nevoie.A doua zi se scurge,si se pune la fiert cu apa calda,dupa 30min se scurge din nou,se clateste si se pune la fiert tot cu apa calda impreuna cu frunza de dafin....

Ficatei cu paste

In Paste la 26 Oct 2015

Ficateiii curatati,spalati se pun pentru 5-6min.in apa clocotita apoi se scurg bine si se pun in tigaia cu ulei incins sa se rumeneasca;dupa ce s-au rumenit se adauga vinul,bulion,usturoi pisat,1cescuta cu apa si se lasa pe foc pana scade. Se condimenteaza la final cu...

Rosii umplute cu paste

In Paste la 22 Oct 2015

Rosiile taiate un capacel care se pastreaza,iar cu o lingurita se scoate miezul si se pun cu gura in jos sa se scurga bine;in acest timp,se pun pastele la fiert in apa cu putina sare 4min,apoi se scurg;intr-un castron se bat ouale,se amesteca cu sare,piper,cele trei branzeturi rase,verdeata...

Supa de vita cu taitei

In Supe la 21 Oct 2015

Oasele spalate,se pun intr-o oala mare cu apa si se lasa la fiert pana apa scade la jumatate;se scot oasele si legumele,supa se strecoara prin sita in care am pus un strat gros de vata infasurat in tifon,astfel supa va fi limpede fara impuritati;supa rezultata,se pune intr-o olita mai mica,se...

Paste cu sos de legume

In Paste la 20 Oct 2015

In tigaia cu ulei se se calesc dovlecelul si vanata curatate de coaja,taiate cubulete mici,se adauga usturoiul zdrobit apoi vinul;se lasa putin pe foc sa se evapore alcoolul apoi se adauga rosiile taiate cubulete si se lasa la foc mic sa se formeze sosul Dupa ce a scazut,se condimenteaza cu...

Placinta napoletana

In Paste la 19 Oct 2015

Se tapeteaza o tava unsa cu unt cu foile de placinta,iar restul de unt se taie deasupra foilor;se rastoarna pastele fierte,se intind uniform,se acopera cu carnea tocata amestecata cu sare,piper,se presara maghiranul peste carne,apoi ouale batute,sosul de rosii,parmezanul,verdeata tocata marunt...

Sombreri cu linte si carnati

In Paste la 18 Oct 2015

Intr-un vas cu 2linguri ulei,se calesc ceapa,usturoiul tocate marunt,morcovul ras fin,se adauga dafinul,semintele de fenicul,dupa 3min.lintea spalata si scursa,3pahare cu apa calda,restul de ulei si se lasa la foc potrivit 40min;dupa ce a fiert lintea si apa a scazut,se scoate dafinul.se adauga...

Ciorba de bibilica

In Ciorbe la 18 Oct 2015

Pasarea curatata,spalata,se pune intreaga in oala impreuna cu 1ceapa,1morcov,dovlecelul,ardeiul gras,telina,frunzele de telina,1lingurita cu sare si se lasa la fiert incet adunand spuma care se formeaza,30-40min;dupa acest timp,se scoate pasarea intr-o farfurie,se strecoara supa si se lasa...

Varza de Bruxelles cu pui

In Pui la 17 Oct 2015

Din pieptul feliat si condimentat cu sare si piper,se pregatesc snitele astfel;intr-un bol se bate bine oul cu sare,piper si lapte,in alt bol se pune faina iar in altul pesmetul amestecat cu cascavalul ras;se trece carnea prin faina,ou,pesmet,apoi se prajesc in ulei incins iar dupa ce s-au...

Gem de macese

In Dulceata / Gem la 15 Oct 2015

Macesele spalate se pun la fiert in oala cu apa cat sa le cuprinda si putin peste;(1cana);dupa ce au fiert bine si ele sunt moi,se lasa sa se raceasca,apoi se pun in robot cu tot cu apa de la fiert iar pasta rezultata se amesteca bine cu 2-3cani cu apa,daca e nevoie se mai poate adauga,pentru ca...

Tocanita mamei

In Pui la 13 Oct 2015

Puiul curatat,portionat,spalat,uscat,se rumeneste putin in ulei apoi se scoate pe o farfurie;in uleiul ramas se pun ceapa tocata marunt,morcovul,si telina rase,1cana cu apa si se lasa la fiert incet;dupa ce a scazut se adauga cartofii cubulete bulionul de ardei,usturoiul...

Pui cu ciuperci urechi de lemn

In Pui la 12 Oct 2015

Se pune carnea cubulete intr-o punga impreuna cu amidonul,se scutura punga sa se amestece bine si toata carnea sa fie pudrata cu amidon,se rastoarna intr-un wok cu ulei incins iar dupa ce s-a rumenit se adauga usturoiul taiat,se amesteca repede sa nu se arda apoi imediat apa amestecata cu...

Mini omlete cu oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2015

Intr-un castron se bat ouale,se adauga ceapa curatata si taiata marunt,cascavalul ras iar dupa omogenizare se condimenteaza dupa gust Se imparte compozitia in forme diferite mici,se pun pe tava cuptorului si se coc 10min;se scot din forme,se pun pe farfurie si se servesc cu rosii si castraveti.

Paine mic-dejun

In Mancare copii la 26 Sep 2015

Feliile de franzela unse cu unt se pun in forma de tarta unsa si ea una langa alta,deasupra pe o felie de paine se pun felii de salam,rondele de rosii,pe felia de alaturi se pun felii de cascaval,rondele de rosii,se acopera cu alte felii de paine unse cu unt iar in golurile ramase se pun restul...

Cornuri pufoase cu branza

In Dulciuri la 25 Sep 2015

Se freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si arome,se amesteca cu o lingura apoi cu mana,adaugand cate putin lapte cald iar cand a devenit un aluat...

Dulceata de pepene galben

In Dulceata / Gem la 18 Aug 2015

Se pune intr-un vas pe foc miezul de pepene taiat cubulete mai mari, stropite cu zeama de la 1/2lamaie si zahar, se amesteca pana-si lasa zeama, apoi se lasa la fiert pana scade, amestecand din cand in cand adunand si spuma care se formeaza. Dupa ce a scazut si dulceata s-a format,se adauga...

Cherry la borcan

In Conserve la 13 Aug 2015

Rosiile spalate, puse in borcane curate, in fiecare borcan se adauga cate 1lingurita cu sare, se umplu borcanele cu apa, se infileteaza bine capacele apoi se sterilizeaza 1h. Se lasa sa se raceasca tot in apa sau se racesc in patura. Iarna la folosire, se scurg de apa, se ia fiecare rosie...

Inghetata de pepene galben

In Dulciuri la 10 Aug 2015

Pulpa de pepene curatata de coaja si seminte,taiata cubulete, se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu 1 lingura zahar si se lasa amestecand, pana se inmoaie;se paseaza pepenele foarte bine apoi se pune din nou pe foc sa scada apa din el si sa ramana doar piureu de pepene; nu va temeti ca nu-i...

Curry verde cu legume

In Mancaruri de legume la 8 Aug 2015

In tigaia cu ulei si smantana de deasupra laptelui de cocos, se pun cartofii cubulete, morcovii taiati bastonase, dupa 2min se adauga si laptele, nautul scurs si se lasa la fiert 5-10min, pana scade; se adauga acum dovlecelul taiat tot bastonase, ardeiul fasii, sosul de peste, pasta de curry,...

Budinca de chia cu fructe

In Dulciuri la 7 Aug 2015

Intr-un vas se pun 3 linguri cu seminte de chia si laptele de cocos, in alt vas se pun 3 linguri seminte si sucul de portocale iar in al treilea vas se pun 3 linguri cu seminte, sucul de fructe rosii si se lasa sa se umfle amestecand din cand in cand, timp de 1h sau mai mult (mie mi-a trebuit o...

Salata cu somon si avocado

In Salate la 7 Aug 2015

Se pregateste mai intai cele doua sosuri: pentru sosul de maioneza se pune intr-un bol inalt 1ou intreg, 1lingurita cu mustar, 1lingura cu zeama de lamaie, 100ml ulei, un praf de sare apoi cu blenderul vertical,tinut in aceeasi pozitie fara sa se miste, se proceseaza pana nu mai este ulei la...

Rulouri de lasagna umplute

In Lasagna la 29 Ian 2015

Se fierb foile de lasagna una cate una sa nu se lipeasca 3min dupa care se scot in apa rece(ele trebuie sa fie flexibile sa poata fi rulate);intr-un castron se amesteca ricota cu putin rozmarin verde tocat,rucola de asemenea taiata marunt,sare,piper si un praf de nucsoara Dovleceii...

Afisate 31 - 60 din 823 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]