Dulceata de portocale

de ianculubita in Dulceata / Gem, 15 Ian 2016 | 1345 vizualizari

 

Doamnelor, va invit la o portie de dulceata si va recomand s-o pregatiti si voi copiilor pentru ca sunt foarte ieftine si-i foarte gustoasa si aromata!

 

INGREDIENTE

  • 1kg de portocale
  • 1lamaie
  • 1lingura apa de flori de portocal sau cateva picaturi esenta de portocale
  • SIROP:
  • 2cani cu apa
  • 2cani cu suc de portocale proaspat stors
  • 2cani cu zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de portocale:

Portocalele spalate bine cu apa calda, se taie in cubulete mici (cu coaja si pulpa), se pun cubuletele intr-un vas, se acopera cu apa rece si se lasa pana a doua zi, schimband apa din ora in ora.


A doua zi se arunca apa, se adauga alta apa rece, iar in acest timp se pune pe foc intr-un vas lichidul si zaharul


Daca nu reusiti sa adunati 1cana cu zeama de portocale, completati cu apa pana la un litru de lichid. Dupa ce s-a legat siropul, se adauga portocala scursa de apa si se lasa la fiert 30min la foc mare; cand este aproape gata, se stoarce zeama de lamaie iar dupa 1-2 clocote se opreste focul, se adauga apa de flori de portocal sau esenta, se amesteca apoi se pune dulceata in borcane mici curate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

16.01.2016, 19:31

Mmm, imi imaginez ce grozava este!

Gicuta69 1

18.01.2016, 09:23

tare buna!

ianculubita 1

18.01.2016, 19:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de portocale