Gem de capsuni

de Julie in Dulceata / Gem, 9 Iun 2010 | 5395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Spalam bine capsunile,le rupem coditele,le taiem in bucati mai mici ,le asezam

intr-un vas si turnam zaharul peste ele.Dam vasul la frigider peste noapte.

A doua zi punem capsunile la fiert cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o.

Lasam sa fiarba la foc mic si adunam din cand in cand spuma.


Vom avea nevoie de 3 borcane mici pe care le spalam bine cu detergent

de vase, le limpezim in mai multe ape si le scufundam pentru cateva

secunde intr-un vas cu apa care fierbe, pentru a le steriliza.

La fel procedam si cu capacele.

Le scoatem cu grija din apa si le lasam cu gura in jos pe un prosop curat,

sa se scurga bine si sa se usuce.


Dupa ce gemul a fiert si a scazut pe jumatate , adaugam zeama de lamaie si oprim focul.

Punem putin gem pe o farfurie si daca acesta se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata.


Punem gemul fierbinte in borcanele pe care le vom aseza pe o tava din inox,

pentru a evita spargerea. Punem imediat si capacele si lasam

borcanele acoperite cu un prosop mai gros, pana se racesc.Astfel borcanele

vor forma un vid sub capac, iar atunci cand vor fi deschise vor scoate acel

sunet de " clic".


Astfel preparat gemul de capsuni poate fi pastrat in camara si doi ani!


 

TIPS-URI

1

Un mic sfat:       Daca mergi intr-o vizita neplanificata la niste prieteni si nu ai ce sa duci...taie o bucata de material ,aseaza-l peste capacul unui borcan cu gem si leaga-l frumos cu o funda.      Va fi un cadou perfect!   :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

10.06.2010, 21:33

toata lumea vad k face gem ...

nadina73 1

10.06.2010, 23:49

super fara cuvinte decorul5 furcu

Julie 1

11.06.2010, 09:36

Multumesc Nadina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni (cu gel fix 3x1)