Gem de capsuni

de Julie in Dulceata / Gem, 9 Iun 2010 | 5245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

 Spalam bine capsunile,le rupem coditele,le taiem in bucati  mai mici ,le asezam
intr-un vas si turnam  zaharul peste ele.Dam vasul la frigider peste noapte.
A doua zi punem capsunile la fiert cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o.
Lasam sa fiarba la foc mic si adunam din cand in cand spuma.

Vom avea nevoie de 3 borcane mici pe care le spalam bine cu detergent
de vase, le limpezim in mai multe ape si le scufundam  pentru cateva
secunde intr-un vas  cu apa care fierbe, pentru a le steriliza.
La fel procedam si cu capacele.
Le scoatem cu grija din apa si le lasam cu gura in jos pe un prosop curat,
sa se scurga bine si sa se usuce.

Dupa ce gemul a fiert si a scazut pe jumatate , adaugam zeama de lamaie si oprim focul.
Punem putin gem pe o farfurie si daca acesta se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata.

Punem gemul fierbinte in borcanele pe  care le vom aseza pe o tava din inox,
pentru a evita spargerea. Punem imediat si capacele si  lasam
borcanele acoperite cu un prosop mai gros, pana se racesc.Astfel borcanele
vor forma un vid sub capac, iar atunci cand vor fi deschise vor scoate acel
sunet de " clic".

Astfel preparat gemul de capsuni poate fi pastrat in camara si doi ani!

 

 

TIPS-URI

1

Un mic sfat:       Daca mergi intr-o vizita neplanificata la niste prieteni si nu ai ce sa duci...taie o bucata de material ,aseaza-l peste capacul unui borcan cu gem si leaga-l frumos cu o funda.      Va fi un cadou perfect!   :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

10.06.2010, 21:33

toata lumea vad k face gem ...

nadina73 1

10.06.2010, 23:49

super fara cuvinte decorul5 furcu

Julie 1

11.06.2010, 09:36

Multumesc Nadina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!