Este pentru prima data cand fac. Ideea mi-a venit de la supa de pepene postata de Roda.Este un deliciu.
Se taie pepenele felii, se curata de coaja si se taie in cuburi mai maricele.Ca masura
cuburile sa fie o farfurie adanca plina cu varf.
Cuburile se pun intr-o cratita ca sa fie cat mai intinse si se stropesc cu zeama de la o lamaie.
Se lasa asa o jumatate de ora. Intre timp se pregateste siropul care trebuie sa fie cat mai legat.
Se adauga cuburile de pepene si se fierbe la foc iute timp de 10 minute , apoi la foc potrivit aproximativ o ora. Nu se mai pune zeama de lamaie pentru ca au cuburile.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro