Dulceata ecologica de pepene galben

de Bunica in Dulceata / Gem, 30 Iun 2009 | 11085 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac. Ideea mi-a venit de la supa de pepene postata de Roda.Este un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • jumatate de pepene galben
  • 1 kg. zahar
  • 700 ml apa
  • 1 lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata ecologica de pepene galben:

Se taie pepenele felii, se curata de coaja si se taie in cuburi mai maricele.Ca masura


cuburile sa fie o farfurie adanca plina cu varf.


Cuburile se pun intr-o cratita ca sa fie cat mai intinse si se stropesc cu zeama de la o lamaie.


Se lasa asa o jumatate de ora. Intre timp se pregateste siropul care trebuie sa fie cat mai legat.


Se adauga cuburile de pepene si se fierbe la foc iute timp de 10 minute , apoi la foc potrivit aproximativ o ora. Nu se mai pune zeama de lamaie pentru ca au cuburile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata ecologica de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bunica 1

10.07.2009, 18:00

Daca si-a lasat zeama, da. Din aceasta cauza las eu dulceata sa se raceasca putin si apoi o pun in borcane.

Irina 1

11.07.2009, 09:22

Arata bine, cu borcan cu tot!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si capsuni