Dulceata de portocale

de Toamna07 in Dulceata / Gem, 18 Ian 2013 | 3200 vizualizari

 

Pentru iubitorii de dulceturi fine si deosebite va prezint o reteta de dulceata de portocale.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 3 portocale mari
  • zeama de la o lamaie
  • 1 kg de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de portocale:

Se aleg 3 portocale de dulceata,cu coaja groasa si mari.Se rad de coaja galbena,dar nu de tot,si se pun sa stea doua zile in apa rece la frigider.

Se pun apoi la fiert in apa curata,pana ce pot fi usor strapunse cu furculita.


Se dau deoparte si se pun in apa rece o ora.Se scot,se scurg de apa se taie in felii potrivit de groase,apoi in bucati potrivit de mari si se indeparteaza samburii.


Se pune pe foc mic cratita in care o sa facem dulceata cu 1 kg de zahar si 400 ml apa.Se tine pana se topeste zaharul,se da apoi la foc iute,se ia spuma la primele clocote,si se lasa sa fiarba pana se leaga bine siropul.

Se da cratita la o parte de pe foc,se pun bucatile de portocala,se lasa sa stea asa 10 minute,se pune iarasi pe foc iute si se lasa sa fiarba,amestecand din cand in cand,pana se leaga cat trebuie.

Daca se formeaza spuma se aduna.

La ultimele clocote se pune zeama de lamaie .

Se da la o parte si se toarna in borcane.



Preparata in acest fel,dulceata nu va avea nici un pic de amareala de la coaja.



Dulceata este incredibil de parfumata,aromata si delicioasa.:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

19.01.2013, 19:06

Ce deliciu

Toamna07 1

21.01.2013, 17:08


Mii de multumiri!

mamaieelena 1

22.01.2013, 09:02

cred ca e deosebit de parfumata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de portocale