Desert gem de piersici cu pepene galben

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 10 Aug 2017 | 1454 vizualizari

 

De curand am vazut reteta Oanei, https://www.bucataras.ro/retete/desert-gem-de-caise-si-piersici-83666.html, si imi imaginam cat de aromat poate fi gemul. Aveam niste piersici, iar pepenele galben nu lipseste din frigider, asa ca m-am gandit sa le combin .... ce a iesit? Un gem aromat si parfumat ... :X  Am servit imediat pe biscuiti! Un deliciu! 
Multumesc Oana pentru inspiratie! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 800 g piersici
  • 1 kg pepene galben dulce si aromat
  • 500 g zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gem de piersici cu pepene galben:

Piersicile se spala si se decojesc, apoi se taie in cubulete. Cantitatea de 800 g piersici este dupa curatare si fara samburi.


Daca aveti norocul sa prindeti un pepene dulce si aromat este perfect. Se taie felii, se curata de coaja apoi se taie in cubulete, in total 1 kg.


Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se asaza alternativ fructele si zaharul. Se lasa deoparte in jur de 2 ore pentru a-si lasa zeama. Se mai amesteca din cand in cand.


Se pune pe foc iute pana incepe sa fiarba si se topeste tot zaharul, amestecand in oala. Dupa ce a inceput sa fiarba, se reduce focul si se spumeaza cand este nevoie. Se amesteca in oala, din cand in cand.


Pentru ca a lasat foarte multa zeama, am preferat sa dau fructele prin blender dupa ce s-a racit putin gemul, apoi am pus din nou pe foc sa mai dea cateva clocote. Se face testul cu picatura pe o farfurie si daca nu se imprastie, este gata.


Intre timp, borcanele se spala si se sterilizeaza, apoi se toarna gemul in borcane, se capacesc bine si se pun in paturi pana se racesc. Se depoziteaza in camara la loc racoros si ferit de razele soarelui.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot lasa fructele intregi (adica taiate cubulete), eu am preferat sa le dau la blender.

2

Pepenele fiind foarte aromat, nu am adaugat nici un fel de mirodenie!

3

Din aceasta cantitate, mi-au iesit 4 borcanele de 280-300 g!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de piersici cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

dantes 1

12.08.2017, 18:04

Bun!

mihaelar63 1

14.08.2017, 00:22

Vorba cuiva ,, Buna imbrligatura '' )

Panacris 1

23.06.2019, 16:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere

de RuxyRux 9

ieri la 10:21

Ciorba de dovlecei zucchini cu smantana

ieri la 08:33

Mancare de bulgur cu ciuperci si fasole rosie

de Rocsi 9

pe 25.06 la 19:21

Înghețată de căpșuni

pe 25.06 la 16:21

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise