Ciorba de bibilica

de ianculubita in Ciorbe, 18 Oct 2015 | 2019 vizualizari

 

Bibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la tara,chiar daca originea ei o gasim pe continentul african.

 

INGREDIENTE

  • 1bibilica
  • 2cepe
  • 2morcovi
  • 1dovlecel
  • 1/2telina
  • 1ardei gras
  • frunze de telina
  • sare
  • leustean
  • 1ou
  • faina
  • 1cana cu bors
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 2cartofi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de bibilica:

Pasarea curatata,spalata,se pune intreaga in oala impreuna cu 1ceapa,1morcov,dovlecelul,ardeiul gras,telina,frunzele de telina,1lingurita cu sare si se lasa la fiert incet adunand spuma care se formeaza,30-40min;dupa acest timp,se scoate pasarea intr-o farfurie,se strecoara supa si se lasa deoparte.


Se pune pe foc o oala mai mica impreuna cu supa iar cand incepe sa fiarba se adauga ceap ramasa tocata marunt,morcovul ramas dat pe razatoare,cutia cu rosii,cartofii taiati in sferturi sau cubulete,se acopera si se lasa la fiert 20min;dupa acest timp se adauga si tacamul de la bibilica(pieptul si pulpele date deoparte),cand incepe sa fiarba se adauga borsul fiert separat,taiteiii pregatiti din timp din ou batut cu un praf de sare si amestecat cu faina.se potriveste de gust iar cand taiteiii s-au ridicat la suprafata,semn ca sunt fierti,se adauga leusteanul ,se opreste focul si se serveste.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de bibilica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

18.10.2015, 18:11

ianculubita 1

19.10.2015, 09:46

Panacris 1

19.10.2015, 21:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de os cu perisoare