Inghetata de pepene galben

de ianculubita in Dulciuri, 10 Aug 2015 | 1880 vizualizari

 

De regula atunci cand fac inghetata, folosesc alta metoda in care se include si masina de inghetata dar de data asta cum aveam multa treaba, am simplificat-o putin, dar cred ca mai mult m-am complicat!!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar
  • pulpa de la un pepene galben
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene galben:

Pulpa de pepene curatata de coaja si seminte,taiata cubulete, se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu 1 lingura zahar si se lasa amestecand, pana se inmoaie;se paseaza pepenele foarte bine apoi se pune din nou pe foc sa scada apa din el si sa ramana doar piureu de pepene; nu va temeti ca nu-i dispare aroma!

Frisca se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul ramas,se lasa pana se topeste fara sa fiarba apoi se da deoparte si se incorporeaza piureul de pepene; dupa omogenizare se rastoarna intr-un vas si se tine la congelator 2h.

Dupa acest timp se scoate vasul si se mixeaza pana cand frisca va creste;se lasa din nou la congelator 1h,se scoate din nou si se mixeaza;se procedeaza asa pana este gata inghetata dupa care se serveste.

TIPS-URI

1

Pepenele nu trebuie sa fie zemos iar pe foc trebuie sa scada toata apa din el,altfel inghetata va fi cu ace de gheata

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

TOP
utilizatori

Caty

2335 puncte

Rocsi

1724 puncte

MotanLaOale

1345 puncte

Constelatialeu

1306 puncte

vasimur

1238 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de pepene galben cu caise