Piept de rata cu pepene galben

de Catalina L in Rata, 7 Oct 2018 | 2862 vizualizari

 

Pieptul de rata este considerat o delicatesa si se combina foarte bine cu fructele dulci.
Dupa reteta Piept de rață cu cireșe, vă propun o alta combinatie dulce- sarat, o explozie pentru papilele gustative.
Am ales o carne de rata tip piept-muschiulet fara piele si grasime, taiata fileuri subtiri si am asezonat-o cu piper de Sichuan si sare neagra de Hawaï. Pepenele l-am parfumat cu anis stelat si gatit in unt sarat cu miere.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/piept-de-rata-cu-pepene-galben.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g piept de rata fara grasime
  • 1/2 pepene galben (melon)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 40 g de unt demi sarat
  • 1/4 de ardei rosu
  • 1/2 lingurita piper de Sichuan
  • 1/2 lingurita de sare neagra de Hawaï
  • 1 anason stelat (badian)
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingurita de sos pentru gratar sau ketchup
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu pepene galben:

Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele.

Taiati in felii jumatate (indepartati coaja) si faceti cateva bile.

Asezonati carnea cu piper de Sichuan si sare de Hawaï si ungeti-o cu sos.

Intr-o tigaie reveniti carnea pe ambele parti in 20g de unt sarat- 4 minute pe fiecare parte.

In acelasi timp in alta tigaie reveniti pepenele in 20g de unt sarat cu anasonul stelat.

Puneti piper de Sichuan si sare de Hawaï si ardeiul rosu taiat bucatele. Reveniti 3 minute, puneti mierea si zeama de lamaie si lasati inca 2-3 minute.

Puteti scoate pepenele si reduce sosul.

In fiecare farfurie puneti carnea si pepenele si arozati cu sosul redus.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata sous vide, sos de ciocolata neagra si panna cotta cu hrean