Kinder Milchschnitte - Felie de lapte

de floryand in Dulciuri, 28 Noi 2015 | 2237 vizualizari

Kinder Milchschnitte - Felie de lapte

 

ideal atat pentru cei mici cat si pentru cei mari

 

INGREDIENTE

  • Foile prajiturii:
  • -4 oua,
  • -putina sare
  • -80 g zahar
  • -1 plic de zahar vanilat
  • -2 linguri miere
  • -20 ml lapte
  • -100 ml ulei
  • -2 linguri de faina
  • -2 linguri de gris
  • -2 linguri de cacao
  • -10 grame praf de copt
  • Crema:
  • -300 ml de lapte
  • -200 ml de frisca
  • -10 grame gelatina
  • -esenta de vanilie
  • -un plic de zahar vanilat
  • -2 linguri de miere
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder Milchschnitte - Felie de lapte:

Pentru Foi se mixeaza bine cele 4 galbenusuri de ou cu putina sare, adaugand zaharul, zaharul vanilat si mierea. Apoi se adauga laptele si uleiul. Separat, intr-un alt bol se amesteca faina, praful de copt, grisul si cacao. Acestea din urma se toarna peste crema de galbenusuri si se mixeaza usor. Albusurile se bat spuma tare tot cu putina sare si apoi se amesteca usor cu compozitia de mai sus pana se omogenizeaza.

Compozitia se imparte in doua, astfel fiecare jumatate se toarna in tava cu hartie de copt, urmand a fi introdusa in cuptorul preincalzit. Procedeul se repeta deci pe rand pentru fiecare foaie in parte. Se incearca cu scobitoarea daca sunt coapte. Dupa ce s-au racit, se desprinde cu grija hartia de copt.

Crema: 250 ml. de lapte se amesteca cu esenta de vanilie, zaharul vanilat si mierea. Intre timp gelatina se hidrateaza cu 50 ml. de lapte, se baga putin la microunde pentru a fi incalzita, cat sa nu fiarba. Apoi se toarna peste compozitia cu lapte si se amesteca. Dupa ce s-a batut frisca bine se amesteca cu crema de lapte si se lasa la frigider pentru o jumatate de ora.

In final se aseaza prima foaie pe un platou, se adauga crema si apoi cea dea doua foaie cu fata in jos. Se pastreaza la rece pentru cel putin cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Milchschnitte - Felie de lapte" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (1)

anaion 1

15.04.2017, 15:30

la multi ani fericiti si sanatosi bucataras floryand si un paste fericit cu multa liniste sufleteasca si un izvor de bucurii si impliniri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello