Kinder Milchschnitte - Felie de lapte

de floryand in Dulciuri, 28 Noi 2015 | 333 vizualizari

 

ideal atat pentru cei mici cat si pentru cei mari

 

INGREDIENTE

  • Foile prajiturii:
  • -4 oua,
  • -putina sare
  • -80 g zahar
  • -1 plic de zahar vanilat
  • -2 linguri miere
  • -20 ml lapte
  • -100 ml ulei
  • -2 linguri de faina
  • -2 linguri de gris
  • -2 linguri de cacao
  • -10 grame praf de copt
  • Crema:
  • -300 ml de lapte
  • -200 ml de frisca
  • -10 grame gelatina
  • -esenta de vanilie
  • -un plic de zahar vanilat
  • -2 linguri de miere
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder Milchschnitte - Felie de lapte:

Pentru Foi se mixeaza bine cele 4 galbenusuri de ou cu putina sare, adaugand zaharul, zaharul vanilat si mierea. Apoi se adauga laptele si uleiul. Separat, intr-un alt bol se amesteca faina, praful de copt, grisul si cacao. Acestea din urma se toarna peste crema de galbenusuri si se mixeaza usor. Albusurile se bat spuma tare tot cu putina sare si apoi se amesteca usor cu compozitia de mai sus pana se omogenizeaza.

Compozitia se imparte in doua, astfel fiecare jumatate se toarna in tava cu hartie de copt, urmand a fi introdusa in cuptorul preincalzit. Procedeul se repeta deci pe rand pentru fiecare foaie in parte. Se incearca cu scobitoarea daca sunt coapte. Dupa ce s-au racit, se desprinde cu grija hartia de copt.

Crema: 250 ml. de lapte se amesteca cu esenta de vanilie, zaharul vanilat si mierea. Intre timp gelatina se hidrateaza cu 50 ml. de lapte, se baga putin la microunde pentru a fi incalzita, cat sa nu fiarba. Apoi se toarna peste compozitia cu lapte si se amesteca. Dupa ce s-a batut frisca bine se amesteca cu crema de lapte si se lasa la frigider pentru o jumatate de ora.

In final se aseaza prima foaie pe un platou, se adauga crema si apoi cea dea doua foaie cu fata in jos. Se pastreaza la rece pentru cel putin cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Milchschnitte - Felie de lapte" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05