Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar

de La Ancuta in Dulciuri, 19 Dec 2010 | 6379 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult reteta postata de Susu, asa ca le-am incercat. Sunt foarte frumoase si bune. Susu multumesc

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns
  • gem de piersici
  • gem de rabarbar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar:

Se amesteca drojdia (eu am folosit uscata) cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se dizolva bine si se lasa sa creasca.

cernem faina intr-un castron. Punem in mijloc maiaua, ouale batute, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si esentele. Amestecam bine.

Adaugam laptele caldut si praful de sare si framantam.

Adaugam apoi treptat uleiul caldut si framantam bine pana nu se mai lipeste aluatul de mana.

Presaram faina deasupra, il acoperim si il lasam la loc caldut sa cresca pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut formam bilute egale pe care le mai lasam cateva minute la crescut pe masa de lucru, unsa cu ulei.

Aplatizam fiecare biluta, punem o lingurita de gem (sau orice alta umplutura vrem) si strangem la gura, ca un sac.

Punem bocceluta in tava tapetata cu hartie de copt si o aplatizam putin cu mana.

Taiem raze cu un cutit uns cu ulei (eu am folosit rola de pizza) si apoi rasucim razele formate in sens invers. Va arata ca o floare.

Lasam 10 minute sa mai cresca, apoi ungem cu oul batut.

Coacem floricelele in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumenesc frumos deasupra.

Se lasa apoi sa se raceasca si se servesc cu multa pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mimi