Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar

de La Ancuta in Dulciuri, 19 Dec 2010 | 4226 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult reteta postata de Susu, asa ca le-am incercat. Sunt foarte frumoase si bune. Susu multumesc

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns
  • gem de piersici
  • gem de rabarbar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar:

Se amesteca drojdia (eu am folosit uscata) cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se dizolva bine si se lasa sa creasca.


cernem faina intr-un castron. Punem in mijloc maiaua, ouale batute, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si esentele. Amestecam bine.


Adaugam laptele caldut si praful de sare si framantam.


Adaugam apoi treptat uleiul caldut si framantam bine pana nu se mai lipeste aluatul de mana.


Presaram faina deasupra, il acoperim si il lasam la loc caldut sa cresca pana isi dubleaza volumul.


Dupa ce aluatul a crescut formam bilute egale pe care le mai lasam cateva minute la crescut pe masa de lucru, unsa cu ulei.


Aplatizam fiecare biluta, punem o lingurita de gem (sau orice alta umplutura vrem) si strangem la gura, ca un sac.


Punem bocceluta in tava tapetata cu hartie de copt si o aplatizam putin cu mana.


Taiem raze cu un cutit uns cu ulei (eu am folosit rola de pizza) si apoi rasucim razele formate in sens invers. Va arata ca o floare.


Lasam 10 minute sa mai cresca, apoi ungem cu oul batut.


Coacem floricelele in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumenesc frumos deasupra.


Se lasa apoi sa se raceasca si se servesc cu multa pofta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

lilik 1

21.12.2010, 11:31

ce buneeeeeeee si ce bine arata

La Ancuta 1

21.12.2010, 13:18

Multumesc mult fetelor

Bya Ralu 1

27.07.2014, 23:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine