Ceafa de porc cu piure in culori

de abetina in Retete Delikat, 12 Iul 2018 | 2404 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru piure:
  • 4 morcovi
  • 300 gr conopida
  • 300 gr brocoli
  • 100 gr unt
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingurita sare
  • 3 catei de usturoi
  • Ingrediente pentru gratar:
  • 4 bucati ceafa de porc
  • 1 plic condimente pentru gratar
  • 23 gr. Delikat 100% natural
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu piure in culori:


    Se curata morcovii, se taie conopida si brocoli in buchetele si se pun la fiert cu apa si sare, se fierb timp de 15-20 minute, cam atat cat sa intre usor furculita in legume la verificare. Se clatesc si se mixeaza pe rand.
   Se pune la mixat morcovul, 30 gr unt, o lingura de smantana, un varf de cutit de sare, un catel de usturoi si se mixeaza pana se obtine un piure fin si delicios, la fel se procedeaza cu brocoli, conopida si se obtine piure in trei culori, alb, verde si portocaliu.

Se presara peste fiecare fleica de ceafa de porc, delikat condimente pentru gratar, se stropesccu ulei de masline, se pun una peste alta si se lasa sa se marineze pret de o jumatate de ora, dupa care se pun in tigaia grill.

Se pune cate o bucatica de unt peste fiecare fleica si se lasa la rumenit circa cinci minute, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se lasa cam 4 minute la rumenit, se mai pune cate o bucatica mica de unt. Untul are proprietatea de a fragezi fleica. Se opreste focul si se pune un capac peste tigaie si se lasa sa se racoreasca, dupa care se poate servi cu piure in culori.

Eu am pus piure-ul in jumatati de gogosari din gradina mea.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu piure in culori" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele marinate cu tagliatele