Reteta de rulouri cu carne sau Mumii

de Constelatialeu in Porc, 10 Feb 2024 | 958 vizualizari

 

Stiu ca-s sarita de pe fix si mereu preparatele mele au denumiri iesite '''din rand'', dar ce pot sa fac daca am imaginatie bogata si nu ma pot abtine, asa si cu rulourile astea, cand le-am vazut infasurate in aluatul foitaj parca am vazut mumiile regilor egipteni...:)))))))))))))). Nu-s ele cele mai reusite rulouri, m-a suparat nitel aluatul foitaj, nu prea a crescut frumos in cuptor, asta este, ca sa dau tot din bucatarie, stiam sigur ca daca pun cascaval in mijloc, are toate sansele sa dea pe afara cand  bagat mumiile la cuptor. Cu toate ca stiam tot am pus, a mai ramas ceva si inauntrul ruloului, restul care a curs in tava l-am mancat asa fierbinte, de mi-am fript si limba, dar arta cere sacrificii.... In fine, eu aveam nevoie de sase rulouri, deci le-am ales pe cele mai frumoase, noi am mancat mumiile mai cocosate si urate. Eu zic ca e un preparat delicios, chiar daca e un pic migalos si merge fix in categoria carnita....''Cele mai bune retete cu carne''
Pentru Reteta de rulouri cu carne sau Mumii sunt necesare urmatoarele ingrediente: muschi de porc, ceafa, spanac, ceapa verde, ardei, cascaval, foitaj.
PS. Nu am cantitati exacte,  iar daca va ramane umplutura nu-i bai, va spun eu ce pofta a avut mama. Restul de umplutura a zis sa-l mai pun putin in tigaie, l-a lasat cam 5-6 min sa se mai gateasca, apoi a trantit un ou in mijloc, a amestecat bine si a mancat totul cu niste varza murata, a zis ea ca e in necazul diabetului. Gata ca deja v-ati plictisit si oricum nu se prea citesc introducerile, dar eu le scriu, ca sa am ce citi la batranete :))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de rulouri cu carne sau Mumii
  • Felii de muschi si ceafa de porc batute bine, latite si lungite ca in ''Patul lui Procust''
  • Umplutura
  • spanac congelat cca 200 g
  • ceapa verde congelata cca 100 g
  • ardei rosu taiat julien congelat cca 200 g
  • cubulete de piept de porc crud si afumat cca 150 g
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • cascaval
  • aluat foitaj
  • seminte de mac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de rulouri cu carne sau Mumii:

Iata cum se prepara Reteta de rulouri cu carne sau Mumii

Feliile de muschi si ceafa le-am batut foarte bine, apoi am presarat sare si piper. M-am apucat sa fac umplutura timp in care am lasat la odihnit feliile de carne, le-am batut cam rau si necesitau o pauza sa-si revina.

Umplutura:Am taiat cubulete mici pieptul de porc, ata cel crud cat si cel afumat, am pus un pic de ulei in tigaia wok si am calit carnea 3-4 min, apoi am adaugat legumele, am omogenizat si am acoperit cu un capac, am lasat cca 10 min. Dupa 10 min am ridicat capacul si am mai lasat cca 5-6 min sa se evapore apa ( legumele au fost congelate si le-am pus direct in tigaie). Dupa aceea am turnat amestecul intr-o strecuratoare s ase scurga si restul de zeama, am potrivit cu sare si piper, am adaugat un ou si un albus si am omogenizat bine. Am taiat cascavalul in forma de batonase, apoi am asezat cate o bucata de carne, am pus umplutura, am intins pe suprafata bucatii d ecarne, am asezat si batonul de cascaval, am rulat cat de strans am putut, in asa fel incat sa nu scot afara umplutura, am prins bine cu scobitoare si am rulourile formate in tigaia cu putin ulei bine incins,le-am rumenit pe toate partile. Le-am scos pe un servet si le-am lasat sa se raceasca. Intre timp am intins aluatul foitaj ( dupa ce l-am lasat sa se dezghete bine), l-am taiat cu o rola zimtata in fasii lungi. Cand rulourile sau racit le-am scos scobitorile, le-am infasurat in aluat ca pe mumii , le-am asezat in tava de la cuptor, le-am uns cu galbenus de ou si presarat cu seminte de mac. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat tava in cuptor si am lasat sa se coaca si sa se rumeneasca frumos. Din pacate aluatul foitaj nu prea s-a simtit bine si m-a dezamagit, nu a crescut si infoiat cum face un foitaj care se respecta, dar uneori o mai da si el de gard..... ca sa nu mai zic de cascaval care atat s-a incins in cuptor ca a vrut sa iasa afara la racoare....gata cu gluma, chiar au iesit foarte gustoase, poate nu asa aspectoase...doar am zis ca semanau cu mumiile egiptene....pana la urma gustul primeaza.... Sa aveti pofta !

Vezi si reteta de Rulouri din carne de porc in sos de rosii si ciuperci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rulouri cu carne sau Mumii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Catalina L 1

11.02.2024, 14:25

bune mumii

Panacris 1

12.02.2024, 09:01

Savuroase și sățioase!

Rocsi 1

12.02.2024, 19:41

Mi se mai intampla si mie sa imi iese cascavalul din astfel de preparate, dar sunt sigura ca au iesit foarte gustoase rulourile tale!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei scazuti cu sos de rosii